Hava Durumu

Yıldırımlı kadınlar öğrenirken kazanıyor

Kadınların ekonomik yaşama dahil olması gerektiğini her fırsatta dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırımlı kadınlar öğrenirken kazanıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde faaliyet gösteren Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi (YIL-KA) Namazgâh Atölyesi ve Namazgâh Kurs Merkezi'ni ziyaret etti. Yıldırımlı kadınların ekonomiye dâhil olarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamları için kurulan kooperatif Namazgâh Mahallesi'nin yanı sıra Güllük ve Ertuğrulgazi'de bulunan merkezlerde üretim yapıyor. YIL-MEK'te görev yapan ve aynı zamanda YIL-KA üyesi 3 eğitmenin gözetiminde, YIL-MEK bünyesinde faaliyet gösteren mefruşat, giyim ve iğne oyası branşlarında eğitim gören kursiyerler, bebe giyim ürünleri ve mefruşat ürünleri yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

"ÜLKEMİZİ KADINLAR KALKINDIRACAK"

Kooperatifte incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi alan Edebali, ekonomik kalkınmanın ancak kadınların üretime dâhil olması ile mümkün olduğunun altını çizerek, "Kadınların dâhil olmadığı kalkınma hamlesinin bir ayağı mutlaka eksik kalır. Aileyi olduğu gibi ekonomiyi de güçlü kılacak olan kadındır. Bu düşünceyle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kadınları güçlendirecek projeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda YIL-MEK'i yeniden yapılandırdık" dedi.

"KENDİ MARKAMIZI ÜRETECEĞİZ"

Kadınların üretime dâhil olmasını aynı zamanda bir mahalle kalkınma planı olduğunu da ifade eden Başkan Edebali, "Kurs ve üretim merkezleri, aile bütçesine değer kattığı gibi kadınlarımızın sosyalleşmesine de yardımcı oluyor. Bundan sonra da kooperatifimizin çalışmaları artarak devam edecek. Kadınlarımızın ürettiklerini satabilecekleri mekânlar oluşturarak bu kalkınma hamlesini sürdürülebilir hale getireceğiz. Kooperatifimizin üretim skalasını her geçen gün genişleterek ilerleyen süreçte kendi markamızla üretim yapar hale geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.