Hava Durumu

Yıldırım emin ellerde

Ürettiği projelerle Yıldırımlıların mutluluğu için çalışan Yıldırım Kent Konseyi, geçtiğimiz Cuma günü başkan değişimi için sandığa gitti.  Üyelerin çoğunluğunun katıldığı seçimde başkanlık koltuğu Ömer Aykan'a teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırım emin ellerde

Yıldırım Belediyesi Kent Konseyi üyeleri yeni başkanlarını seçmek için oylamaya gitti. Başkan olarak tek aday gösterilen Ömer Aykan neredeyse tüm üyelerin oylarını alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Çiçeği burnunda başkan Ömer Aykan Bursa Hayat'a çok özel açıklamalarda bulundu.

ÖMER AYKAN KİMDİR?

1962 Mustafakemalpaşa doğumlu olan Aykan çalışma hayatında birçok kurum kuruluşta başkanlık yaparak siyasi gündemde adından sıkça söz ettirmiş durumda. Aykan,' Ülkemiz ve insanların yararlarına katkı sağlayabilmek adına yıllarca siyasi arenada ilçemiz ve ilimiz siyasi, teşkilatlarında görev üstlendim. Birkaç örnek vermemiz gerekirse 5 yıl 19. Dönem il genel meclis üyeliğim geçti, görev esnasında Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliğinin Kurucu encümenlik görevim oldu. 2008 yılında Türk Cumhuriyetler Birliği Vakfı bursa il başkanlığı yaptım. 25. Dönem milletvekili aday adayıydım. Şimdide yıldırım ilçemizin kent konseyi ile ilgili Cuma günü yapmış olduğumuz genel kurul sonrasında başkanlığa getirildim' dedi.

'ZOR BİR GÖREV'

Başkan Aykan, Kent Konseyi önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtirken hassas zamanda görevi üstlendiğini ifade etti. 'Önemli bir görev çünkü bir düşünün ki 240 tane üyesi olan bir konseyimiz var. İlçemiz süratli bir şekilde gelişmekte büyümekte. Şuanda diyebiliriz ki 50 tane ilimizden daha büyük nüfusa sahip bir ilçemiz var. Tabi ki hassas günlerden geçiyoruz. Çok önemli bir zamanda bu görevi üstlendim. Her zaman olduğundan çok daha fazla birlik beraberlik bütünlüğüne ihtiyaç olduğu zamanda göreve geldik. İnşallah arkadaşlarımızla birlikte yapacak olduğumuz güzel projelerle ilçemize güzel hizmetler yaptırımlar yapılacak. Henüz daha çok yeniyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde sizlerle yapacağımız röportajlarda güzel projelerimizi anlatırız' sözlerini ifade etti.

BAŞKANLIK SÜRECİ? 

Başkan olma sürecinden bahseden Başkan Aykan çalışma arkadaşları tarafından göreve laik görüldüğünü ve adaylığa seçildiğini ifade etti. 'Tabi bu süreç siyasetin içersinde olmam münasebetiyle ilgili arkadaşlarımız tarafından teveccüh gördü bize bu fikir açıklandı bizde yıllarca bu camiada koşturmuş bir birey olarak görevden kaçamazdık. Bu şekilde görüşmeler neticesinde karar verdik. Tek adayla girdik seçime birkaç arkadaşımız vardı aday olmak isteyen sağ olsunlar bizim ismimiz çıkınca onlar dediler ki biz sizinle çalışmayı arzu ediyoruz sizinle birlikte koşturmaya varız kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.'

GENEL KURUL?

Genel kurulun beklenenden de heyecanlı geçtiğinin altını çizen Başkan katılım gösterenlere de teşekkürlerini iletti. 'Teveccüh gösterdiler sağ olsunlar dediğim gibi kent konseyine üye olan 240 tane sivil toplum kuruluşumuz var yüze 70'i- 80'i katılım gösterdiler kendilerine ayrıca çok çok teşekkür ediyorum. Hakikaten beklediğimizin üstünde katılım sağladı. Yani oldukça verimli bir genel kurul yaşadık. Bütün katılımcılara çok çok teşekkür ediyoruz.'

PROJELER?

Henüz yeni olduklarının ve plan projelerinin daha belli olmadığını belirten Aykan Yıldırım halkı için ellerinden gelen hizmetlerin en iyisini yapacaklarını ifade etti. 'Kent konseyi yürütme kurulu ve başkanlığı henüz daha çok taze elbette var ama bunları olgunlaştırmadan kamuoyuna açıklama taraftarı değilim. İnşallah ileriki günlerde bir araya gelirsek yapabileceklerimizi daha net ifadelerle sizlere anlatmış oluruz. Hedeflerimiz sudur ilçemiz halkı daha müreffeh daha ferah daha rahat daha hemşericilik bilincini oturmuş bir şekilde yaşama tutunmasını sağlayacak katkılarda bulunmak olacak. Somut olarak şunları yapacağız demiyorum.'

İPEK YOLU PROJESİ?

Bir önceki yönetimin projelerinden bahseden Başkan Akan önemli projelerin olduğunu ve Yıldırım için prestijli projelerin devam edeceğini ifade etti. 'Tabi ki onların üretmiş olduğu projelerden bir tanesi Fidyekızık Derekızık'da bir ipek yolu projesi var. Oldukça önemli bir proje Yıldırım ilçemize ve bu bölgemize ciddi bir saygınlık kazandıracak proje yani bu tür projelerin devamı yönünde bizlerde çalışma yapacağız inşallah ama tabi ki bununla sınırlı değil biz 3 yıllığına seçildik bizimde katkı sağlayacağımız çok çok önemli projeler olacak' dedi.

KADRO BELLİ Mİ?

Başkan Aykan, İdari kadroların daha oluşmadığını ve yapacakları istişare toplantı sonrasında belli olacağını ifade etti. 'Yani bir kısmı belli ama arkadaşlarımızla istişare yapacağız dolayısıyla bunları buradan zikretmek çok erken olur dediğim gibi çok yeniyiz daha birinci toplantımızı yapmadık ilk toplantımızı yapmadık inşallah ilk toplantımızı yapalım bu da şekillenecektir. Yani neticede yapacaklarımız çok. Daha arkadaşlarımızla bir araya bile gelmedik. Kongre Cuma günü oldu. İnşallah önce bir tanışacağız içimizde çok değerli arkadaşlarımız var doktor, mimar arkadaşlarımız var inşallah bu ortak aklın üretmiş olduğu plan ve projeler doğrultusunda ilçemizin gelişmesi güzelleşmesi insanların daha müreffeh yaşam içersinde olması sağlayacak projelerin inşallah' dedi.

EDEBALİ'YE TEŞEKKÜR

 'Yıldırım Belediye başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali'ye de buradan çok çok teşekkür ediyorum belediyemizle birlikte kolektif bir şekilde yapılması ve uygulanması noktasında ciddi mücadele edeceğimizi buradan bildirmek isterim.'

'GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ'

Yıldırım halkı için gece gündüz demeden çalışacaklarının atkını çizen Başkan Aykan verilen görevi zedelemeden yerine getireceklerini de ifade etti. 'Başta yıldırımlı hemşerilerime sevgi saygılarımı iletiyorum beklentileri yüksek bizlerde beklentileri askıda bırakmamak için değerli ekip arkadaşlarımla birlikte yerine getirmeye çalışacağız inşallah bize verilen bu güveni hiçbir şekilde zedelenmesine müsaade etmeyeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız' dedi.

                                                                    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.