Hava Durumu

Yıldırım'da eğitim seferberliği

Geleceğin Yıldırım'ını oluşturmak için kolları sıvayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede eğitim seferberliği başlatarak çok önemli bir sosyal projeye daha imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırım'da eğitim seferberliği

Yıldırım'ı geleceğe emin adımlara taşımak isteyen Yıldırım Belediyesi, büyük bir eğitim hamlesinin başlangıcını yaptı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali; Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türkiye'ye rol model olacak eğitim seferberliği projesinin protokolüne imza attı. Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu'nun da destek verdiği proje ile ilgili bilgiler veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bugün Yıldırımlılara taahhüt ettiğimiz eğitim seferberliği projemizi başlatmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

"ANNELERİMİZ OKUMA YAZMA BİLMELİ"

Projeyle, okuma yazma bilmeyen her yaştan vatandaşa eğitim verilmesi, 2009 ve sonrası doğumlu çocukların anaokullarında eğitim görmesine teşvik edilmesi ve Suriyeli çocuklara örgün eğitim verilmesinin hedeflendiğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "İlçemizde çoğunu kadınların oluşturduğu 30 bine yakın insanımız okuma-yazma bilmiyor. Çocuklarımızı yetiştirme gibi kutsal bir göreve sahip olan annelerimizin okuma yazma bilmesi çok önemlidir. Ayrıca ilçemizde Suriye'den gelen çocuklarımızın da örgün eğitim alarak Türkçe öğrenmesini istiyoruz. Bunun haricinde geleceğimiz olan minik yavrularımızın anasınıflarında eğitim görmesi için aileleri teşvik etmek istiyoruz. Bu vesileyle sosyal ve kültürel projelerimizde yanımızda olan Kaymakamımıza ve diğer paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ'YE TAM DESTEK

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleştirdiği projelerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Yıldırım Belediyesi, müthiş bir sosyal ve kültürel belediyecilik yapıyor. Halkın her noktasına dokunuyor. Kaymakamlık olarak Yıldırım Belediyesi'nin tüm projelerine destek vermekten ve paydaş olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Kaymakam Aydın, projeyle ilçedeki eğitim seviyesinin arttırılacağına da işaret ederek, özellikle 5 yaş grubu çocukların anasınıflarında eğitim görmesi konusunda ailelerin bilinçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Kaymakam Mehmet Aydın, ilçede anasınıfında eğitim gören çocuk oranını yüzde 78'lere çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.