Hava Durumu

Yetimlere 'hayati' eğitim

Türk ve Suriyeli yetimler, Bursa AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde bir araya geldi. Etkinliğe katılan çocuklar, yangınlara ilk müdahaleyi nasıl yapacaklarını öğrendiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yetimlere 'hayati' eğitim


Demet DİNÇ

İhtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarla bilinen Kalbiselim Kültür ve Yardımlaşma Derneği önemli bir projeye daha imza attı. Bursa AFAD Gönüllüleri ile Kalbiselim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği'ne kayıtlı Türk ve Suriyeli yetimler, Gürsu Ericek Göleti'nde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde bir araya geldi. Doğa ile iç içe bir gün geçirme fırsatı yakalayan yetim çocuklara, aynı zamanda hayati öneme sahip bilgiler de verildi. Türk ve Suriyeli yetimleri buluşturan etkinlikte, uygulamalı yangın söndürme eğitimi ve tatbikatı yapıldı. AFAD görevlileri tarafından verilen eğitimde, çocuklar oluşabilecek yangınlara ilk müdahaleyi nasıl yapacaklarını öğrendiler. Etkinlik aynı zamanda eğlenceli anlara da sahne oldu.

KÜLTÜRLER KAYNAŞACAK

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuşan Kalbiselim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğlullar, "Bizlere bu faaliyette öncülük yapana Bursa AFAD İl Müdürü Sayın Yalçın Mumcu'ya canı gönülden teşekkür ederim. Yetimlerimize hem hayati önem arz eden bilgiler aktardık hem de onların moralini yüksek tutacak doğayla iç içe bir programa imza attık. Amacımız, hem ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elimizi uzatmak hem de halkımızla, savaş mağduru mülteci kardeşlerimizin kaynaşmasını sağlamaktır. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.