Hava Durumu

Yeşil ve doğal bir park: MERİNOS

Gün içinde şehrin kalabalığı ve gürültüsünden yorulanların biraz olsun dinlenebilmesi amacıyla, şehir içlerine doğal ve samimi park alanları yapılıyor. Bursa Merinos Parkı da, insanların dilediği zaman huzur kaçamağı yapabilmesi için 7/24 kapılarını açık tutuyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yeşil ve doğal bir park: MERİNOS

Fethiye AKIN/Afra AKBALIK

Doğal olanı özlediğimiz, kaçmak istesek de mecbur kaldığımız büyük kentlerin yapaylığı insanları bunaltmakta. Bir gün boyunca binlerce insan gördüğümüz, kuru gürültüler duyduğumuz, kir bulanmış havasını soluduğumuz şehirlerin, ufak da olsa kaçamak yapılabilen yerleridir parklar. Yalnız veya ailece rahatlıkla gidilebilen parkların yeşilliği, sessizliği ve doğallığı insanları rahatlatmakta, huzur vermekte. Bursa'da bulunan en büyük ikinci park olan Merinos Parkı da artık Bursalıların vazgeçilmezi oldu.

Parkın içerisinde bulunan oyun alanları, çocukların eğlenip doğal bir şekilde vakit geçirebilmesi açısından çok elverişli.

EN BÜYÜK İKİNCİ PARK

Kültürpark'tan sonra merkezde sayılabilecek en büyük ikinci park olan Merinos, birçok ağaç ve bitkiyle donatılmış olmasının yanı sıra alanın tam ortasına yer alan yapay gölet ile ziyaretçilerine ayrı bir huzur veriyor. Parkın içinde bulunan; yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, gencinden yaşlısına kadar herkes tarafından düzenli olarak kullanılıyor. Merinos Parkı'nın içerisinde bulunan çocuk parkları, çocuklu aileler için de bir uğrak noktası oluyor.

AKTİF PARK

Merinos Parkında bulunan Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) çeşitli operalara, tiyatro oyunlarına, konferanslara ve etkinliklere de ev sahipliği yapmakta. Yalnızca doğasıyla değil, kültürel olarak da insanları memnun eden Merinos Parkı'nı boş görmek bu yüzden çok zor. Daha çok kış sezonundaki etkinlikleriyle kapılarını açan AKKM, yaz aylarında da çeşitli fuar, sergi ve oyunlarıyla ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. Okul sezonunda verilen çeşitli eğitici ve sertifikalı konferanslar ile de, öğretmenlerin ve öğrencilerin de sıklıkla uğradığı bir mekan haline dönüşüyor.

Parkın yeşilliklerine uzandığınız, banklarına-kafetaryalarına oturduğunuz zaman, şehrin iç açan yanını da rahatlıkla görebilirsiniz.

BİR KAPIDAN ÜÇ MÜZE

Tarihi bir değer olan Bursa'nın gezilirken görülmesi gereken birçok müzesi de var. Merinos Parkı içerisinde dört tane müze yer almakta. Merinos Tekstil Müzesi, Bursa Göç Tarihi Müzesi ve Vakıf Müzesi bir bina içerisinde sergilenmekte.  Parkla beraber ziyaret edilebilen diğer müze ise Merinos Enerji Müzesi. Müzelerin konumu ve çeşitliliği de, parkı ziyaret edenler açısından gezmek için çokça tercih edilmekte.

'GLUTENE' DUYARLI PARK!

Parkın yeşilliklerine yayılmanın mümkün olduğu bu parkta, çeşitli kafelerle de insanlara rahatlıkla oturma imkanı sunulmakta. Ayrıca,  Çölyakla Mücadele Derneği'nin bulunduğu bu parkta, glutene duyarlılığı olanlar için glutensiz yemeklerin yapıldığı bir kafe de bulunmakta. Kafe müzelere ve batı kapısına yakın bir konumda yer alıyor. İçerisinde servis edilen her türlü yiyecek, glutene duyarlılığı olanlar için özellikle hazırlanmakta.

Park içindeki müzeler büyük ilgi görüyor...

KÜLTÜREL ve DOĞAL

Rahatlıkla ulaşılabilen bu parkta huzur bulmanız, kendinizi dinlemeniz ve keyifli vakit geçirmeniz mümkün. Etkinlik takvimlerini takip edip çeşitli konserlere ve etkinliklere katılabileceğiniz, müzelere kolaylıkla ulaşabileceğiniz, kültürü ve doğallığı bir arada bulunduran Merinos Parkı 24 saat kullanıma açık.

Fotoaltı:

Park2: Parkın içerisinde bulunan oyun alanları, çocukların eğlenip doğal bir şekilde vakit geçirebilmesi açısından çok elverişli.

Park4: Parkın yeşilliklerine uzandığınız, banklarına-kafetaryalarına oturduğunuz zaman, şehrin iç açan yanını da rahatlıkla görebilirsiniz.

Park6:Park içindeki müzeler büyük ilgi görüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.