Hava Durumu

Yerli turiste erken rezervasyon uyarısı

Yazın yaklaşmasıyla turizm sektöründe hareketlilik bekleniyor. Rusya ve Ukrayna'dan Charter seferler başladı. Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firüz Bağlıkaya, yerli turiste erken rezervasyon tavsiyesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2021 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yerli turiste erken rezervasyon uyarısı

Turizmde erken rezervasyon talepleri salgın nedeniyle düştü. Tatil planları son aylara kaldı. Ancak sektör temsilcileri rezervasyonların sezon içine yayılacağını düşünüyor. Rezervasyon durumuna ilişkin bilgi veren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Normalde bu mevsimlerde yüzde 60-70 ürünler satılıyordu. Bu sene maalesef yüzde 20-30'lar civarında kaldı. Ama dünyada genel trend bu şekilde gelişiyor. Erken rezervasyonlar, biraz daha geç rezervasyon, sezon içine yayılan rezervasyonlar halinde devam edecek gibi görünüyor" dedi.

RUSYA VE UKRAYNA'DAN CHARTER SEFERLERİ BAŞLADI

Rusya ve Ukrayna'dan Türkiye'ye charter seferleri başladı. Nisan ayı itibariyle Rusya'dan Dalamana haftada 3 sefer gerçekleştirilecek. Bağlıkaya, "İngiltere ile ilgili durum, nisanın ilk haftasında belli olacak. Avrupa ile ilgili durum da nisanın ilk haftasında belli olacak" diye konuştu.

YERLİ TURİSTE ÇAĞRI

Aşılanma oranlarının artmasıyla birlikte turizmin hareketlenmesi bekleniyor. "Vatandaşlarımızın da bu turizm hareketini göz önünde bulundurarak erken rezervasyon yapmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü gerçekten yurtdışından talep arttıkça yuriçindeki fiyatlar da yükselecektir." Sektör temsilcileri erken rezervasyonların sigortalı olarak yapılmasını tavsiye ediyor. Sigortalı rezervasyonların 24 saat kala iptal edilebileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.