Hava Durumu

Yeni Zelanda Başbakanı'ndan flaş karar

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Başbakan Ardern, Polis Bakanı Stuart Nash ile birlikte başkent Wellington'da düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki silah yasalarında yapılan yeni değişikliklerle ile ilgili açılamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2019 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yeni Zelanda Başbakanı'ndan flaş karar

Christchurch'teki korkunç terör eyleminden 72 saat sonra hükümetin  Pazartesi günü bir araya geldiğinde yasaları değiştirmeyi kabul ettiğini belirten  Başbakan Ardern, "Şimdi de bu saldırıdan 6 gün sonra, tüm askeri stil yarı  otomatikleri silahları ve Yeni Zelanda'daki saldırı tüfeklerini yasakladığımızı  ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

 "15 MART'TA TARİHİMİZ SONSUZA DEK DEĞİŞTİ"

Ülkedeki silah sahiplerinin silahlarını çıkartılacak af kapsamında  bedelleri ödenerek teslim alınacağını bildiren Ardern, "15 Mart'ta tarihimiz  sonsuza dek değişti. Şimdi de yasalarımız olacak. Bugün, tüm Yeni Zelandalılar  adına, silah yasalarımızı güçlendirmek ve ülkemizi daha güvenli bir yer haline  getirmek için harekete geçtiğimizi ilan ediyoruz." dedi.

YENİ SİLAH YASALARI

Yeni Zelanda Genel Valisi'nin onayıyla bugün öğleden sonra yürürlüğe  giren yeni silah yasaları kapsamında, silah sahipleri internet üzerinden sahip  oldukları silahların bilgilerini polisle paylaşacak. Silahların teslimi için  verilen yasal sürede gerekli bildirimde bulunmayan ve silahlarını teslim  etmeyenlere 3 yıla kadar hapis veya 4 bin dolara kadar da para cezasına  çarptırılabilecek.

Ülkedeki mevcut yasalara göre silah ruhsatı, herhangi bir suç geçmişi  olmayan, 16 yayışından büyük, geçerli bir nedeni olanlara polis tarafından  veriliyordu. Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood  camilerine, 15 mart Cuma günü yapılan terör saldırasında 50 kişi hayatını  kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. Saldırının hemen ardında Başbakan Jacinda Ardern, ülkedeki silah  yasalarının değiştirileceği sözünü vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.