Hava Durumu

Yaz meyveleri cep yakıyor

Yazın yaklaşması ile birlikte yazlık meyveler Pazar tezgâhlarında yerini aldı. Semt pazarlarında az da olsa rastlansa da fiyatlar tutanın elini yakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yaz meyveleri cep yakıyor

Bursa'da Pazar tezgâhlarında yaz meyveleri yerini aldı. Erik, Çilek, Çağla badem tezgâhları süslemeye başlarken vatandaşın cebini yakıyor. Almak yerine bakmayı tercih eden vatandaş fiyatların düşmesini bekliyor. Fiyatların yüksek olması nedeni ile pazarcılar meyveleri gram ile satarken rekoru erik elinde tutuyor. Tezgâhlarda eriğin kilosu 150 ile 200 lira arasında olurken 100 gramı 15 liraya satılıyor. Çağla badem'in kilosu 30 lira iken 200 gramı 8 liradan satışa sunuluyor. Çilek ise kilosu 10 liradan satılıyor. Hal böyle olunca vatandaş tezgâhlara bakıyor fakat Pazar çantasına meyveleri koyamıyor.

YAZ GELİNCE DÜŞECEK

Bursa'nın en çok tercih edilen pazarlarından olan Tuz Pazarında pazarcı olan Bayram Alagöz, piyasanın durgun olduğunu ifade etti. Alagöz, yaz meyvelerinin ilk çıktığında pahalı olduğunu yazın gelmesi ile fiyatların düşeceğini belirtti. Az da olsa vatandaşın tadımlık aldığını söyleyen Alagöz vatandaşın fiyattan dolayı yakındığını da ekledi.

BURSA DAHA UCUZ

Pazarda başka bir tezgâh sahibi olan Ülkü Akbayır ise diğer şehirlerde fiyatların daha da yüksek olduğunu belirtti. Havalar ısındıkça fiyatlarda düşüş bekleyen Akbayır, vatandaşın az da olsa aldığını ifade etti. Şu an itibari ile sürümün olmadığını adet olarak paketleme yaptıklarını ifade eden Akbayır, günde sadece 2 ile 3 paket arasında sattıklarını belirtti. Akbayır, Eriklerin Mersin ve Alanya'dan geldiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.