Hava Durumu

Yaz aylarında Kızılay'ı unutmayın

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Murat Tutanç ve Nesrin Demirkan gazetemizi ziyaret ederek Kızılay'ın bağış kampanyalarını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yaz aylarında Kızılay'ı unutmayın

Ali KAMUR/ Ayşe Nur ESEN

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Murat Tutanç ve Nesrin Demirkan gazetemizi ziyaret ederek Kızılay'ın bağış kampanyalarını aktardı.Kızılay'ın din, dil, ırk gözetmeden şefkat hareketini yürüttüğünü vurgulayan Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, kurban, kan, giyecek ve yiyecek bağışları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda yaz aylarında kan bağışında düşüş olduğuna dikkat çeken Dr. Murat Tutanç, bu mevsimde stokların azaldığını söyledi.

KURBAN VE KALETİNDE HEDEF 170 BİN

Kızılay'a Bursa kamuoyunun ciddi anlamda güvendiğine dikkat çeken Gürkan, "Bursalı vatandaşların güveni ve saygınlığı olması itibariyle Kızılay'ın hizmetlerini sunarken dikkat etmek gerekiyor. Dolayısıyla bu çerçeve içerisinde faaliyetlerimizi daha fazla nasıl hızlandırabilmemiz gerektiği konusunda yönetimdeki yeni arkadaşlarımızla beraber çalışmaya başladık. Şimdi kurban vekalet faaliyetleri konusunda bir çalışma yapıyoruz. Kurban vekaleti hem yurtiçi hem de yurtdışında 3.8 milyon kişiye ulaşılan ciddi bir faaliyet. Toplamda 170 bin hedef var ve yurtiçi hedeflerimizi doldurduk. Yurtiçinde 85 bin kapasitemiz vardı ve dün saat 11 itibariyle hedefin dolduğu bilgisi geldi. Bu konuda da vatandaşımızın güzel bir teveccühü ile karşılaştık. Kurban kampanyasını Kızılay tek başına yapıyor, başka bir aracı kullanmıyor ve bu sürece 4-5 ay öncesinden başlıyor o nedenle belli bir kapasitemiz var. Geçen yıl da Arife günü bu kapasite dolmuş ve bağışları kabul edememişler. Biz de bundan biraz korkuyoruz çünkü yardım taleplerine cevap verememek de bizi üzüyor" açıklamalarında bulundu.

"YAZIN KAN STOKLARI AZALIYOR"

Yaz aylarında ve Ramazan dönemlerinde kan bağışı oranında düşüş olduğunu söyleyen Dr. Murat Tutanç, "Özellikle yaz aylarında kan bağışına destek vermek gerekiyor. Ben de bir kan bağışçısıyım, yaklaşık 15 gündür Kızılay stokların azaldığını söyleyerek benden kan istiyor. Bağışçıların yaz aylarında tatile gitmesi nedeniyle bu aylarda düşüş olduğunu düşünüyorum. Kızılay son teknolojiyle kanları tetkik edip kanı sağlıklı bir şekilde hastalara ulaştırmayı görev edindi. Bu konuda da dünya çapında çok başarı olduğunu söyleyebilirim. Hastalıklı kan ayırt etme hususunda Kızılay dünyada tetkikleri en iyi yapan kurum. Bu konuda hem para hem de emek harcayarak hastaya sağlıklı bir şekilde kanı ulaştırmak için son teknolojiyi kullanarak bu işlemleri yapıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.