Hava Durumu

Yargıtay beraat kararını bozdu!

Yargıtay örnek bir karara imza attı. Karara göre kaçak sigara taşıyan kamyon şoförü hapis cezasına mahkum edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2020 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2020 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yargıtay beraat kararını bozdu!

Kaçak sigara taşındığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdurulan bir kamyondan tam 16 bin karton kaçak sigara ele geçirdi.

Olayla ilgili çok sayıda kişi hakkında dava açıldı. Kaçak sigarayı temin edenler hapis cezasına çarptırıldı. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "Kolilerde terlik olduğunu biliyordum" diyen kamyon şoförünün de beraatine hükmetti.

Karara cumhuriyet savcısı itiraz edince devreye Yargıtay 19. Ceza Dairesi girdi. Daire, Asliye Ceza Mahkemesinin kamyon şoförü hakkında verdiği beraat kararını bozdu.
Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi:

"Sanığın sürücülüğünü yaptığı kamyonda yapılan aramada 16 bin karton bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir. Sanığın, 'bir iş yerinden kolilenmiş olan ve kontrol ettiğinde içerisinde terlik olduğunu gördüğü yükü teslim aldığı' şeklindeki suçtan kurtulmaya yönelik ve dosya kapsamıyla uyuşmayan savunmasına itibar edilerek atılı suçtan mahkumiyeti yerine yazılı şekilde beraatine karar verilmesi kanuna aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.