Hava Durumu

Yabancı öğrencilerden Bursa'ya tam not

Türkçe öğrenmek için yurt dışından Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gelen yabancı öğrenciler Bursa'yı çok beğendiklerini söyleyerek, burada olmanın mutluluk verici olduğunu belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yabancı öğrencilerden Bursa'ya tam not

Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), Uludağ Üniversitesi'ne eğitim almak için gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe eğitimi vermeye devam ediyor. Bursa'nın tarihini öğrenmek için şehrin çeşitli yerlerinde geziler yapan ULUTOMER öğrencileri Bursa'yı çok beğendiklerini, burada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

'BURSA DEMEK, TARİH DEMEK'

Farslı olan Maroua Ammıne Türkçe öğrenmek için Bursa'ya geldiğini belirterek,"5 ay gibi kısa bir sürede Türkçe öğrendim. Dilimi daha çok geliştirdikten sonra Türkiye'de gazeteci olmak istiyorum.  Ablam, benden daha önce Türkiye'ye geldi ve Bursa'ya yerleşerek, çalışmaya başladı. Geldiğimden beri Bursa'da çok güzel vakit geçirdim. Bu şehri gerçekten çok seviyorum. Benim için Bursa demek, tarih demek. Çocukken en büyük hayalim; gazeteci olmaktı. Fars'ta her zaman insanlarla gazeteci gibi konuşmaya çalışırdım. Sokaklarda insanlara sorular sorar, röportaj yapardım. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu gerçekleştireceğim ve iyi bir gazeteci olacağım" dedi.

'İSKENDER KEBAP ÇOK LEZZETLİ'

Tunus'tan, Bursa'ya eğitim almak için gelen bir diğer öğrenci Cheıma Mansrı,"ULUTOMER'de sürekli Türkçe öğrenmek için pratik yapıyoruz.  Türkiye'yi özelliklede Bursa'yı çok sevdim. İzmir'e gitme fırsatı da buldum. Oraya da bayıldım diyebilirim. İskender Kebap gerçekten çok lezzetli, şu ana kadar burada yediğim en güzel yemek. Bursa'nın tarihi yerlerini gezmek için dışarı çıktık. Gittiğim her yer beni çok etkiledi. Ben buradaki Türkçe eğitimimi tamamladıktan sonra, Türkiye'de gıda mühendisliği adına yüksek lisans yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.