Hava Durumu

Windows tarih oluyor

Microsoft'un birkaç nesil öncesinde kalan işletim sistemi Windows Vista'ya sunulan destek, 30 günden kısa bir süre içinde tamamlanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Windows  tarih oluyor

9 yaşındaki işletim sisteminin fişi, Microsoft tarafından 11 Eylül 2017'de kalıcı olarak çekilecek. Vista, bu tarihten sonra güvenlik onarımı veya hotfix yamalarını almayacak. İşletim sisteminin "temel" desteği 10 Nisan 2012'de sona ermişti ancak "uzatılmış" destek süresi, önümüzdeki aya kadar geçerliydi.

YENİ TARAYICI VİRÜSLERE AÇIK

Windows XP'de olduğu gibi, Vista'yı destek süresi tamamlandıktan sonra kullanmak, Microsoft'un açıklamasına göre PC'nizi güvenlik risklerine ve virüslere açık hale getirecek. Firma, Vista'daki Internet Explorer 9'un çok uzun süre önce ömrünü tamamladığının, bu tarayıcıyı kullanmanın daha çok risk doğuracağının da altını çiziyor. Microsoft, Vista'yla uyumlu olmayan uygulama ve cihazların sayısının giderek artacağını söylüyor.

Vista'da Microsoft Security Essentials kullananlar, virüs imzası güncellemeleri almaya devam edecekler ancak bu da sürekli olmayacak. Buna ek olarak Microsoft, MSE'nin etkisinin en son güvenlik güncelleştirmelerine sahip olmayan PC'lerde kısıtlı olacağını söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.