Hava Durumu

Vicdansız evlat! Annesini döverek öldürdü! "İyi yaptım" dedi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde, Ayşe Baltayı (75) döverek öldüren şizofreni hastası olduğu belritilen kızı Havva Balta (45), Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılarak tedaviye alındı

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Vicdansız evlat! Annesini döverek öldürdü! "İyi yaptım" dedi

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Gümüşhane Kürtün ilçesi Damlıköy Yaylası'nda meydana geldi. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Şenocak Mahallesi nüfusuna kayıtlı Ayşe Balta, şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen kızı Havva Balta ile birlikte yaylaya çıktı.

Ayşe Balta, kapısını kilitlediği evde kızını bırakarak tarlada çalışmaya başladı. Evin kapısını bir şekilde açarak dışarı çıkan Havva Balta, annesine saldırdı. Ayşe Balta, aldığı darbeler ile yere yığıldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, kadının öldüğünü belirledi. Ayşe Balta'nın cesedi otopsi için Gümüşhane Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Jandarma ekipleri Havva Balta'yı gözaltına aldı.

CESEDE BİR SÜRE KİMSEYİ YAKLAŞTIRMAMIŞ

Damlıköy Yaylası'nda yaşanan olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Havva Baltanın annesini öldürdükten sonra cesedinin başında beklediği ve bir süre kimseyi yanına yaklaştırmadığı öğrenildi. Bölgeye gelen jandarma ekiplerinin müdahalesi ile  Havva Balta'nın gözaltına alındığı belirtildi.

Havva Baltanın olaydan sonra "O anda öyle olması gerekiyordu, iyi yaptım" dediği öğrenildi.

Havva Balta, Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırılarak tedavi altına alındı.  

ANNESİ KIZI OLMADAN YAYLAYA ÇIKMAMIŞ  

Ayşe Balta şizofreni hastası kızını tedavi ettirebilmek için mücadele verdiği ortaya çıktı. Havva Baltayı tedavi için bir süre önce Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yatıran Ayşe Balta, yaylaya çıkmak için hazırlık yaptı. Ancak kızını geride bırakmaya gönlü razı gelmeyen kadın, hastaneden geçici olarak aldı. Ayşe Balta, yakınlarına "Yaylaya göç edeceğim, bir ananın yüreği kızını hastanede bırakıp yaylaya çıkamaz. Onun için kızımı hastaneden aldım" dediği öğrenildi. Ayşe Balta bir süre önce kızı Havva Balta ile Damlıköy Yaylası'na çıktı. Havva Baltanın yaylada birkaç kez annesine saldırdığı ve bu nedenle kapısı kilitlenen evde tutulduğu belirtildi.

Kızı tarafından dövülerek öldürülen Ayşe Balta, öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Şenocak Mahallesinde toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.