Hava Durumu

'Vicdanlarımızı masaya koymamız lazım'

AK Parti İl Başkanlığı Ramazan Bayramı Bayramlaşma programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Artık vicdanlarımızı yeniden masaya koymamız lazım' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2017 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Vicdanlarımızı masaya koymamız lazım'

AK Parti İl Başkanlığı Ramazan Bayramı Bayramlaşma programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, İlçe Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve birçok partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, İslam dünyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, "Artık vicdanlarımızı yeniden masaya koymamız lazım. İslam dünyasının nefsinin kölesi olmaktan çıkıp, vicdanların esiri olacak bir noktaya gelmesi lazım" dedi.

İSLAM DÜNYASI ÇIKIŞ BULMALI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ortadoğu'da yaşanan hadiseleri konu alarak İslam dünyasına mesaj gönderdi. Bakan Müezzinoğlu, İslam dünyasının çıkış bulamadığı takdirde sıkıntılı dönemlerin geçmeyeceğini belirtti. Müezzinoğlu, " Son dönemlerde İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının Kuran-ı Kerim'in bizlere sorduğu ' Hiç akletmez misiniz, hiç düşünmez misiniz' ayeti kelimesini özellikle İslam ülkeleri yöneticilerinin önlerine koymasını vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Başkalarının oyuncağı olan 150 yıldır bu medeniyetle oynanan oyunların aleti olan bir süreçten İslam Dünyası akli selimi bir çıkış bulamazsa korkarım ki daha sıkıntılı bayramlar ve ramazanlar bizleri beklemektedir. İslam dünyası olarak yenide şapkamızı masanın üstüne koymamız gerektiğine inanıyorum. Özellikle son dönemlere baktığımızda Allah Alla diyerek öldüren ile Allah Allah diyerek ölenler aynı medeniyetin mensuplarıdır. Ama arkadaki Karagöz ve Hacivat oynatır gibi birbirini çatıştıranlar da 150 yıldır bu büyük milletin düşmanı olan bu medeniyetin mensupları ile bu işi başarma noktasında ciddi başarılar elde etti. Artık vicdanlarımızı yeniden masaya koymamız lazım. İslam dünyasının vicdanlarının esiri olacak bir noktaya gelmesi lazım" dedi.

SİYASETİN BAYRAMI OLACAK

Partililerin bayramını kutlayan İçişleri eski bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin bulunduğu karışık coğrafyadan etkilenmediğini ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ifade etti. Bakan Ala, yeni anayasa düzenlemesine dikkat çekerek, "Yeni anayasa siyasetin bayramı olacaktır' dedi. " Ortadoğu'daki durumu hep birlikte yaşıyoruz. ABD'nin Avrupa'daki gelişmelerini hep birlikte izliyoruz. Böylesine kaygan bir zeminde Türkiye'ye istikrarlı bir biçimde kalkınmasını devam ettirebiliyor ise bu milletin iradesini devletin idaresine aktarma becerisini göstermesindendir. Bir siyasi tarih yazıyoruz. Altın harfler ile Türk siyasal tarihe imza atıyoruz. En büyük Ortadoğu kargaşasına rağmen Türkiye'nin siyasal alanı da genişleterek bu iradeyi ortaya koymasını bir vatandaş olarak saygıyla selamlamak gerekir. Zoru başarıyoruz başarıyı yönetiyoruz. Milletimiz bizim arkamızda duruyoruz bizde milletin önünü hep açmak durumundayız. Kavgasız gürültüsüz zora başvurmadan bu milleti kimin yöneteceğine sandıkta karar verme konusunda hem fikir olmamızdır. Siyasal alanı hep birlikte genişletmeliyiz ki rahatça yarışabilmeliyiz. Türkiye'ye 1960 darbesi ile giydirilmiş anayasa değişe değişe belli bir noktaya geldi. Daha gelişmiş daha yeni anayasa lazım ve yakışır bu memlekete. Yepyeni bir anayasa siyasetin bayramı olacaktır " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.