Hava Durumu

Ve Erdoğan'a sunuldu! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden bazı programlara yalnızca "Merkezi Sınavla Öğrenci Alınmasına" ilişkin raporunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ve Erdoğan'a sunuldu! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor

Kurul, özel yetenek sınavıyla öğrenci alınmasına devam edilmesi yönünde görüş bildirdi. Kurul, özel okulların yaşadığı sıkıntıları da, Erdoğan'a sunulan bir başka raporda özel öğretim kurumları temsilcileriyle yaptığı görüşmeler üzerinden madde madde anlattı.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Türkiye'deki üniversitelerdeki 128 programa öğrenciler özel yetenek sınavı ile alınıyordu. Bunlardan 14'üne ise bazı üniversitelerce merkezi yerleştirme sınavı, diğer bazı üniversitelerce ise özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul ediliyordu. YÖK, geçtiğimiz ekimde, hem merkezi yerleştirme hem özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılan söz konusu 14 programa, 2020'den itibaren sadece merkezi yerleştirme ile öğrenci alınacağını duyurdu.

Üniversitelere bildirilen karara özellikle güzel sanatlar liselerinde okuyan öğrenciler ve veliler itiraz ederken, YÖK "2020 için hazırlıklarını geçen seneye göre yaptıkları gerekçesiyle söz konusu kararın gözden geçirilmesine yönelik görüş, öneri ve talepleri" dikkate alarak kararın uygulanmasını bir yıl erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.