Hava Durumu

Ve ABD dediğini yaptı: Yüzlerce ölü var!

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna yönelik saldırısında aralarında çocuklarında da olduğu yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ve ABD dediğini yaptı: Yüzlerce ölü var!

Resmi televizyonun haberine göre, zehirli gaz sızıntısı nedeniyle aralarında sivillerin de olduğu yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

Haberde bu saldırının DAEŞ ve El Kaide bağlantılı örgütlerin elinde kimyasal silah olduğunu kanıtladığı savunuldu.

Söz konusu saldırı Deyr ez Zor'un doğusundaki Hatila Köyü'nde gerçekleşti, ortaya çıkan beyaz dumanlar bir süre sonra sarıya dönüştü.

Rejimin üstünde büyük baskı var

Şam rejimi, geçen hafta İdlib'de aralarında çocukların da bulunduğu 89 sivilin öldüğü kimyasal saldırıyı gerçekleştirmişti. Sarin gazı kullanılan saldırı sonrası ABD savaş gemilerinden fırlatılan Tomahawk füzeleri Şayrat hava üssünü vurmuştu.

Ülkedeki tüm kimyasal silahların çıkarıldığını savunan rejim söz konusu haberle kendi üstündeki baskıyı hafifletmeyi deniyor olabilir. İdlib'deki saldırıyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) şimdiye kadar dört kez tasarı sunuldu ve rejimin müttefiki Rusya hepsini veto etti.

Saldırıda sarin gazı kullanıldığını Türkiye ve İngiltere yaptıkları testlerle belirledi. Bugün uluslararası gözlemciler, bulguları incelemek üzere Türkiye'ye geldi. Ekipte Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) uzmanlar yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.