Hava Durumu

Vatanspor'dan örnek davranış

Amatör Liglerde, tüm yaş gruplarında mücadele veren Vatanspor, diğer kulüplere örnek olacak bir davranışa imza atarak, Suriyeli çocuklara, antrenman yapmaları için sahasını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Vatanspor'dan örnek davranış

2008 yılından bu yana Amatör Liglerde tüm yaş gruplarıyla mücadele eden Vatanspor, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettireceğe benziyor. Suriyeli çocukları, futbola kazandırmak adına antrenman sahasını açan kırmızı-siyahlı ekip, diğer takımlara da örnek oldu. Konuyla ilgili Bursa Hayat'a açıklamalarda bulunan Vatanspor Kulüp Başkanı Selam Sultansu,"Ülkemizde doğup, büyüyen çocukların futbol oynamaya ne kadar hakkı varsa, Suriyeli kardeşlerimizin de o kadar var.  Bizim bu çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

"BURADA TOP OYNAMAK ONLARA HAYAL GELİYORDU"

Vatan, Anadolu Kazım Karabekir ve Millet Mahallesi'nde Suriyeli göçmenlerin oldukça çok olduğunu belirten Başkan Sultansu, haftanın bir günü Suriyeli çocuklara antrenman sahaları açarak, onlarla aynı sahayı paylaştıklarını söyledi. Suriyeli çocuklara sahalarını açma fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Sultansu, "Bizim kendi takımlarımızın haftada en az 3 gün antrenmanı oluyor. Onların antrenman yaptığı günlerde de Suriyeli çocuklar, alt tarafta bulunan parktan sahayı izliyorlardı.  Yüzlerinde de burada top oynamanın, hayal gibi geldiğini belirten bir ifade oluyordu. Bende zamanla bu durumun farkına vardım. İlk etapta 10 tane Suriyeli çocuğa antrenman sahamızı açtık. Daha sonra bu sayı arttı. Şu an yaklaşık 50 Suriyeli çocuk, haftanın bir günü takımımızla antrenmana çıkıyor. Sonuçta Suriyeli kardeşlerimiz, bizim ülkemize isteyerek gelemdi. Suriye'de yaşanan bir savaş var. Devletimiz, bu kardeşlerimiz için elinden geleni yapıyor. Bizlerde Vatanspor olarak haftada bir gün sahamızı açarak onları birkaç saatliğine de olsa mutlu etmeye çalıştık" diye konuştu.

DESTEK ÇAĞRISI

Suriyeli çocuklara verilen desteğin artması gerektiğini kaydeden Sultansu,"Ben sadece Vatan Mahallesi'nde bulunan çocuklara yetişebilirim. Ama Arabayatağı ve Bağlarbaşı gibi tesislere sahip olan birçok kulübümüz var. Onlarda Suriyeli çocuklara sahip çıkarsa, Bursa'da bir çığır açılabilir. Arkasından da konu belki Türkiye geneline yayılır. Sonuçta yapılan bu yardım çok büyük bir şey değil. Haftada 1 saatinizi bu çocuklar için ayırsanız, onların mutluluğunu beraber yaşamış olursunuz. Benim de tek dileğim; bizden sonra bu konunun devamının gelmesi" ifadelerini kullandı.

GRUPLAŞMA GİTTİ, DOSTLUK GELDİ

İlk etapta Türk ve Suriyeli çocuklar arasında bir gruplaşma olduğunu söyleyen Başkan Sultansu, şu an aynı sahayı paylaşmalarından dolayı, U11-U12 ve U13 takımlarıyla Suriyeli çocukların arasındaki buzların eridiğini ifade etti. Çocukların birbirlerini tanıdıkça, daha çok sevdiğinin altını çizen Sultansu, "Gerçi Suriyeli çocuklar halen Vatanspor isminin kabul etmiyorlar. Kendi takımlarının adını 'Halepspor' koymuşlar. Ama sonuç olarak çocuklar arasında bir köprü oluşturmaya başardık. Eskiden aynı sokakta, aynı parkta oynamalarına rağmen, birbirleriyle selamlaşmıyor ve konuşmuyorlardı. Ama biz bunu 3 aydır aştık" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Malzeme desteği aldığı Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyespor ve Yıldırım Belediyespor'a da teşekkür eden Başkan Sultansu, "Çocukların sayısı arttıkça, aldığımız malzemelerde eksik kalmaya başladı. Şu an çocukların, çoğu sivil eşyaları ile geliyor. Ama olsun zamanla bu eksikliklerde kapanır. Kendi çabalarımızla ve aldığımız destekle beraber, konuyla ilgili olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.