Hava Durumu

Üniversiteye giriş sil baştan

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemine ilişkin yeni düzenlemeleri açıkladı. Üniversiteye girişte yeni sistemde her puan türünde Türkçe ve matematiğin katkısı olacağını söyleyen Saraç, sınavı bir hafta sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Üniversiteye giriş sil baştan

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte yeni sistemin ayrıntılarını açıkladı. Saraç, yeni sistemde aksayan tarafları giderecek ve öğrenci üzerindeki stresin azaltılmasını hedefleyen bir sistemin gerekli olduğunu söyledi. Saraç daha önce de değindiği sınav sürecinin dört aya yayılmasının sonlanacağını sınavın bir hafta sonunda bitirileceğini söyledi.

TÜRKÇE-MATEMATİĞİN ÖNEMİ ARTACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıkladı. Saraç yeni sisteme dair şunları söyledi:"Sınav puan türleri 18'den 5'e indirilmiştir. Sınavlar tek hafta sonunda 6 oturumdan 3 oturuma indirildi. Sınav haziran ayında tek hafta sonunda 3 oturumda gerçekleştirilecek. İlk oturum temel yeterlilik esas alınacak (Türkçe-Matematik sınavı), ikinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 test yer alacak."

SINAVIN ADI DEĞİŞTİ

Sınavın adının da değiştiğini belirten Saraç, "Sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olacak. Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak, soru sayısı 80 olacaktır. Tüm adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. İlk oturumda sayısal-sözel beceri ölçülecek. İkinci oturumda 4 test yer alacak sorular müfredata dayalı olacaktır. Oturumların süresi geçmiş yıllardaki uygulamalar ve adaylarımızın sınav stresi yaşamamaları hususu göz önüne alınarak belirlenecektir. Türkçe ve Matematik sabah oturumunda yapılacak. Temel yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecek. 200 ve üzeri olan puanlar, adaylar istedikleri takdirde bir sonraki yıl da geçerli olacak" diye konuştu.

BU SENE YAŞANMAYACAK

YÖK Başkanı Yekta Saraç yeni üniversiteye giriş sistemini açıkladığı basın toplantısında '15 dakika' kuralıyla ilgili de bir açıklama yaptı. Saraç "O sınavda yaşanan örnekler bu sene yaşanmayacak. Güvenlik endişesi elbette var ama güvenlik endişesi ile sınav rahatlığı sağlanacak. Güvenlik ve sınav konforu arasında denge oluşturulacak. Sınava giriş saati konusunda ÖSYM ile görüştük bu yıl biraz daha esnek olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.