Hava Durumu

Uludağ OSB şehrin doğusuna değer katacak

Gürsu Organize Sanayi Bölgesi ile Kestel 2 No'lu Sanayi Bölgesi'nin birleşimiyle oluşan Uludağ OSB yeni yatırımlarıyla şehrin doğu bölgesine değer katacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Uludağ OSB şehrin doğusuna değer katacak

Yaklaşık 6 ay önce Gürsu Organize Sanayi Bölgesi ile Kestel 2 No'lu Sanayi Bölgesi'nin birleşimiyle kurulan Uludağ OSB 1 Temmuz'da müteşebbis heyetinden kurulacak yönetim kadrosuyla şehrin doğu kısmında, yeni yatırımlara imza atacak.  Bursa'nın doğu bölgesinde bulunan alanların her anlamda kalkındırmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, çevreci bir OSB olacaklarının altını çizdi.

"BELEDİYELERDEN FARKIMIZ YOK"

Uludağ OSB'nin şehrin doğu yakası için çok önemli bir kurum olacağını belirten Başkan Aydın, "Uludağ OSB, özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel olarak şehrin doğu bölgesinin gelişmesine doğrudan katkı sağlayacak. Çünkü organize sanayi bölgeleri yerel yönetim mantığıyla yönetilen kurumlardır. Belediyelerden hiçbir farkları yoktur. Hatta yetkileri ve çalışma hakları bakımından daha da yüksektir. Ama Türkiye'deki OSB'lerin kendi içine hizmet verdiği de bir gerçek. Olduğumuz bölgeyi kalkındırmak bizin en önemli amacımız" dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİLECEK

Uludağ OSB olarak şehrin doğusunda 130 bin metre kare alanda hizmet vereceklerini söyleyen Başkan Aydın, "Hizmet verdiğimiz alan içinde 33 bin metrekarelik yeri, teknik eğitim merkezi haline getireceğiz. Teknik okulların olacağı bölgemizde, sanayi de çalışabilecek kalifiyeli elemanlar yetiştireceğiz. Yine Bursa Teknik Üniversitesi ile yaptığımız ortak çalışmalarımız olacak. Bölgemizde Bursa Teknik Üniversitesi için bir AR-GE merkezi açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.  

YENİ HİZMET BİNASI

Hizmet binası hakkında da bilgi veren Yunus Aydın, "Gürsü İtfaiyesi'nin yanına yeni hizmet binamızı yapıyoruz. Ama bu bina geçici olarak hizmet verecek. Asıl hizmet binamız, eğitim kurumlarının oradaki yeni alanda olacak. Hizmet binamızın etrafında kreş ve anaokulu açma planımız var. Sağlık merkezimiz ile de bölgenin değerine değer katacağız. Bunların tamamı önümüzdeki 4 yıl içinde faaliyete geçireceğiz. Bugüne kadar hedeflediğimiz her şeyi de küçük aksamalar dışında yerine getirdik. Yeni hedeflerimizi de inşallah yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"4 YIL İÇİNDE EN ÇEVRECİ OSB OLACAĞIZ"

En çevreci OSB olmak istediklerinin altını çizen Başkan Aydın şunları söyledi: En önemli hedefimiz; şehrin doğusunu kalkındırırken bir yandan da çevreye zarar vermeyen, çevre düzenlemelerini önem veren bir OSB olmak. Ana hedefimiz; 4 yıl sonra Türkiye'nin en çevreci OSB'si olabilmek. Bunu da başaracağımıza bütün kalbimizle inanıyoruz. Son 3 ayda 3 bin fidan ektik. Çevresel çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

SANAYİCİYE HİZMET ŞART

Ülke ekonomisi için sanayicilere hizmet etmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, "Uludağ OSB 20 bin çalışanı olan 500 milyon dolar ihracat yapan bir bölge haline geldik. Bursa'nın 3'üncü büyük OSB'si haline gelmiş durumdayız. Buradaki sanayicimize hizmet etmek ülke ekonomimiz için çok önemli. Buradaki arkadaşlarımıza ucuz enerji ve doğalgaz temini yapabilirsek, onlarında önü daha çok açılır. Gelecekte de uluslararası rekabet alanında ellerini güçlendirmiş oluruz. Bu da ihracatımızın artması anlamına gelir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.