Hava Durumu

Uludağ'a dört mevsim turist gelecek

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'a dört mevsim turist gelmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Akkuş,  "Kışın otellerde müşteri sıkıntısı yok. Bursa'nın dinamikleriyle çalışmalarımız sürüyor. Uludağ'a yılın 12 ayı turist gelecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 06:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 06:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Uludağ'a dört mevsim turist gelecek

Bilal KAYAALTI

Kayak merkezleri arasında şehirden ulaşımı en kolay olma özelliğini elinde bulunduran Türkiye'nin incisi Uludağ birinci ve ikinci bölgede bulunan oteller, müşterilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Beyaz cennetin her iki bölgesindeki işletmeler yerli ve yabancı turistlere kapılarını araladığını söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın dört mevsim turist ağırlayacak bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Bursa Hayat'a konuşan Akkuş, bakanlıklarla görüşmelerinin, çalışmalarının devam ettiğini, yakın Zamanda kurum ve kuruluşların desteği ile Uludağ'a çok farklı bir konuma kavuşarak dört mevsim aktivitelerin yapıldığı bir merkeze dönüşeceğine dikkat çekti.

'365 GÜN CANLILIK KAZANACAK'

Uludağ'ın kış sezonuna hazır olduğunu dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Akkuş, " Uludağ'da sezonun 12 ay devam edeceği bir sürece girdik. Beyaz cennette kışın oteller ful, sıkıntı yok, burada bulunan işletmeler 365 gün devam eden bir canlılık arzu ediyorlar. Bizim amacımız Uludağ'da dört mevsim sezonun açık olması. Bunu başaracağız, Uludağ'a her mevsim canlılık kazandıracağız. İstişarelerimiz kamu kurumlarınla, bakanlıklarla devam ediyor.  Uludağ 2,5 aylık kış turizminin kısır döngüsünden kurtulacak. 4 mevsim burada faaliyet gösterilecek bir yer olacak" diye açıklama yaptı.

'SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ'

Bursa'nın turizm açısından Türkiye'de çok farklı bir konumda olduğunu hatırlatan Mehmet Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: "Çok yoğun bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Uludağ'a 4 mevsim turist gelsin diye çaba sarf ediyoruz. Kışın gelen turistte sıkıntı yok, oteller müşteri konusunda memnun ama diğer aylarda da doluluk olsun diye çalışmalarımız sürüyor. Oteller sezon bittiğinde kapanmayacak yoğunluk yaşaması için çalışmalar yapıyoruz. Yaz, ilk ve sonbaharda da burada organizasyonların yapıldığı, aktivitelerin, farklı programların gerçekleştiği bir merkeze dönüşecek. Bunun için çaba sarf ediyor, sesimizi yükseltiyoruz" şeklinde konuştu.

'TURİST YAĞACAK'

Özellikle yılbaşında 8 bin yatak kapasitesine sahip olan otellerin doluluk oranının yüzde yüz olduğunu ifade eden Akkuş, "Belki bu sezon yılbaşında misafirlerimizi Uludağ'ın zirvesinde değil, kent merkezinde ağırlayacağız. Ama bu sene rezervasyonlara baktığımız zaman büyük bir artışın ve talebin olduğunu görüyoruz. Bu süreç Bursa turizmi için çok güzel bir gelişme. Şehrimizdeki işletmeler, kurum kuruluşlar, iktidar partisinin kentteki önde gelenleriyle Uludağ'ın yıldızını 12 aya yayacağız. Pasif ve eski moda ürün ve hedeflerin yerine turizme ilişkin güncel karakteristiklerin tespit edilmesi ve değerlendirilmesi için farklı bir ortam sağlamayı hedefleyen, bu alana ilişkin dinamik, yaratıcı, heyecan verici ürünlerin ve hizmetlerin geliştirilmesine olanak sağlayan yeni politika ve uygulamaların önünü açmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çerçevede turizm sektörünün gayretli çalışmaları sonucu Bursa'nın çok da uzun sayılmayacak bir süre içinde ülkemizin turizm açısından en önemli merkezlerinden biri haline gelmesi kaçınılmazdır" dedi.

'FUTBOL TAKIMLARI KAMP YAPACAK'

Uludağ'ın 1970 ve 80'li yıllarda olan ilgiyi, 90'lardan itibaren kaybetmeye başladığını ifade eden Mehmet Akkuş,  günün koşullarına uymayan altyapı şartlarının bu süreçte etkili olduğunu söyledi. Akkuş, " Şu hususun altını çizmeliyi, Uludağ'ı, 1970-1980'li yıllarda, o siyah beyaz televizyonlu dönemlerde, inanın sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmışız. Dünyanın Davos'u haline getirmişiz.  Ama 1980'li yıllardan sonra ne olduysa, 'az olsun, öz olsun, bizim olsun' mantığıyla  Uludağ'da bazı kitleler diyelim veya gruplar, gruplaşmış ve  Uludağ'da yatırımı engellemiş. Yatırım engellenince hizmet kalitesi düşmüş ve hizmet kalitesi düşünce de biz, 15- 20 yıldan buyana Uludağ'da iki aylık magazin turizmciliği yapıyorduk" şeklinde konuştu. Uludağ'ın Türkiye'nin"Davos'u" haline getirmek için çalışmalar yapıldığını anlatan  Akkuş, "Şimdi Uludağ, dört mevsim marka olması için çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin Davos'u olsun diyoruz. Futbol takımlarının yazın kamp yaptığı bir yer olmasını sağlayacağız, bunu başaracağız. Unutulmasın ki, Uludağ, Türkiye'nin turizm merkezidir" diye ifadeler kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.