Hava Durumu

Uluabat Gölü'nün saklı cenneti: Gölyazı

Uluabat Gölü'nde bir yarımadaya yerleşen Gölyazı; eşsiz doğası, tarihi zenginliği ve yöresel ürünleriyle ziyaretçilerine büyülü bir atmosfer sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Uluabat Gölü'nün saklı cenneti: Gölyazı

Ali KAMUR

Bursa turizminde son yıllarda önemli bir payı olan Gölyazı, korona virüs salgınıyla beraber yaşanan yasaklarla sessizliğe bürünmüştü. Normalleşme sürecinin ilan edilmesiyle eski günlerine geri dönmeye çalışan Gölyazı, özellikle hafta sonları vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirdiği önemli merkezlerin başında geliyor. Normalleşme süreciyle birlikte yerli turistlerin de tekrar ilgi göstermeye başladığı Gölyazı'da sahil şeridi, tarihi sokaklar ve işletmeler kısmen hareketlenmiş durumda.

EŞSİZ GÜZELLİK

Uluabat Gölü kıyısında yer alan Gölyazı, eşsiz doğası, yöresel lezzetleri ve gölde yapılan çeşitli aktiviteler sayesinde yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Yapılan arkeolojik kazılar sonucu 2 bin 600 yıl önce yaşamın başladığı tespit edilen Gölyazı Mahallesi tarihi dokusuyla da büyük ilgi çekiyor. Uluabat Gölü'nde bir yarımadada kurulan mahalle, kartpostallık görüntüsüyle dünya çapında üne kavuşmuş durumda. Eşsiz atmosferi sayesinde evlenecek çiftlerin de en mutlu anlarını ölümsüzleştirdiği fotoğraf mekanlarının başında gelmektedir.

ADINI DÜNYAYA DUYURDU

'Avrupa'nın en güzel 30 kasabası' arasında yer alan Gölyazı'da yağışların yoğun olduğu dönemlerde göl suları kıyı şeridindeki evlerin önüne kadar gelmektedir. Hem bu yönden hem de gölde yapılan tekne turları nedeniyle Gölyazı, İtalya'nın önemli turizm merkezlerinden Venedik'e benzetilmektedir. Yaya trafiğine kapalı olan Gölyazı'da sokakları ve sahil şeridini yaya olarak keşfetmek mümkün. Son dönemlerde özellikle fotoğraf sanatçılarının da ilgi gösterdiği Gölyazı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle adını dünyaya duyurmuş durumda.

YABANCI TURİSTLER BU YIL YOK

Korona virüs salgını öncesi başta Arap turistler olmak üzere Bura'ya gelen yabancıların en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Gölyazı'da bu sezon, pandemi süreci nedeniyle yabancı turistlerden yoksun geçiyor. Esnaf bu durumun kendilerini büyük zarara uğrattığını ifade ederken, salgın süreciyle ilgili kendilerine belirtilen tüm tedbirleri aldıklarını ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.