Hava Durumu

Türkler Erdoğan'a kapıyı göstermeli!

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da ve dünyada da merakla takip ediliyor. İngiliz "the economist" dergisi "Türkler Erdoğan'a kapıyı göstermeli" diyerek skandal bir manşete imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2018 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkler Erdoğan'a kapıyı göstermeli!

Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandığa giderken, Batı medyası da Türk seçmenleri Erdoğan'a oy vermemeye çağırmak için harekete geçti.

The Guardian'ın manşetine "Erdoğan Türkiye ve dünya için tehdit" başlıklı yazısının ardından, bugün de İngiliz The Economist dergisi benzer bir skandala imza attı.

  • Erdoğan seçimleri kaybetmeli
  • Haberine Erdoğan hakkında "24 Haziran'da kaybetmeyi hak ediyor" diyerek başlayan Economist, Muharrem İnce için "Anketler, Bay İnce'nin Erdoğan'ı 8 Temmuz'da ikinci tur seçime zorlayabilecek olsa bile kazanmayı zor bulacağını ileri sürüyor." dedi. Dergi, Türk seçmenleri Erdoğan'a oy vermemeye çağırdı. Ekonominin kötülüğünden, Suriye'nin sınır güvenliğinden ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinden bahseden yazıda "Erdoğan artık seçimleri kaybetmeli" ifadesi yer aldı.

Referandumdan öncesi "Türkiye diktatörlüğe sürükleniyor" kapağı

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapılan referandum öncesi kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşımıştı. Her seçim öncesi Türkiye aleyhinde kampanyalara imza atan dergi " Türkiye sadece mevcut boyutu ile değil, aynı zamanda dünyayı şekillendiren siyasi güç olarak önem taşıyor." ifadesi yer aldı.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının sonucuna ilişkin The Economist, "evet"in muhtemel ancak kesinlikten uzak olduğunu iddia etmişti. Gerçeklikten tamamen uzak bir yazı ortaya koyan İngiliz yayın organı, "Evet, Türkiye'yi seçilmiş bir Erdoğan diktatörlüğüne mahkum edecek." dedi.

YENİ ŞAFAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.