Hava Durumu

Türkiye'ye yaptırım tehdidine sert cevap! 'Şantaj AB'yi vurur'

Saha İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Barış Pınarı Harekatı'na yönelik silah satışını durdurma şantajı yapan AB ülkelerine tepki göstererek , "Silah satış şantajı, asıl Avrupa Birliği'ni vurur"dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2019 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye'ye yaptırım tehdidine sert cevap! 'Şantaj AB'yi vurur'

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde sürdürdüğü 'Barış Pınarı' harekatına yönelik Avrupa Birliği ülkelerinden gelen silah şantajına, yerli savunma sanayii temsilcileri tepki gösterdi. Saha İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, "Silah satış şantajı asıl Avrupa Birliği'ni vurur" dedi.

Barış Pınarı harekatı, yerli savunma sanayii ve milli üretime yapılan yatırımların stratejik önemini bir kez daha gösterdi.

Türkiye'nin önde gelen 46 kuruluşunu bünyesinde barındıran savunma, havacılık ve uzay kümelenmesi derneği Saha İstanbul sürece tam desteğini açıkladı.

Yapılan silah şantajının asıl Avrupa Birliği ülkelerini vuracağını söyleyen, Bayraktar, "Milli teknoloji hamlesi vizyonuyla ülkemizin tam bağımsızlığı adına, en önemli önceliğimiz devletimizin ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanmasıdır. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda büyük heyecan ve
arzu ile yılmadan teknoloji geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.