Hava Durumu

Türkiye'ye karşı skandal hamle!

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası 4 bini aşkın FETÖ mensubuna kucak açan ve 8 firariye de turum hakkı tanıyan Yunanistan, bir tane daha skandal karara imza atmak üzere çalışmalar başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye'ye karşı skandal hamle!

Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu'nun 1994 yılında şehit edilmesi ve Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Deniz Bölükbaşı'na 1991 yılında suikast düzenlenmesi hadiselerine aktif olarak katılmış olan 17 Kasım terör örgütü üyesi Savvas Ksiros'un serbest kalması için ön hazırlıkların başlatıldığı öğrenildi.

 Türkiye'ye karşı eylemlere kalkışan terör örgütleri PKK, DHKP-C ve FETÖ'ye kucak açan ve üyelerinin ülke genelinde serbest dolaşımına izin veren Yunan Adalet bakanlığı makamları, şimdi de bir diplomatımızı şehit eden ve bir diplomatımıza da suikast düzenleyen 17 Kasım terör örgütüne katılmaktan beş kez müebbet hapse mahkum edilmiş bulunan Savvas Ksiros'un şartlı tahliye başvurusunu işleme aldığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Ksiros'un avukatlarının tahliye talebinde Ceza Kanunu'nun 110A sayılı maddesine atıfta bulunulduğu, daha önce aynı terör örgütü üyesi Aristidis Floros'un da benzer bir başvurusunun olduğu öğrenildi.

Terörist Savvas Ksiros, başvurusunda yaşadığı sağlık problemlerine atıfta bulunuyor. Diplomatik kaynaklar, Ksiros'un yüzde 98 oranında engelli olduğunu ve KEPA (Engellilik Belgelendirme Merkezi) tarafından sağlanan bir belge ile baş vurduğunu belirttiler.

(KAYNAK: HABERTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.