Hava Durumu

Türkiye, ilim ve bilimle güçlenir

Hafta sonu yapılan Açık Öğretim Lise Sınavı'na giren 58 yaşındaki Meral Aytaş, okumanın yaşı olmadığını belirtirken, hedefinin üniversite sınavını kazanıp İngilizce ağırlıklı bir bölüm okumak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye, ilim ve bilimle güçlenir

Feyzanur KAYAALTI

Uzun yıllar yurt dışında yaşayan ve ilkokul mezunu Bursalı Meral Aytaş, eline geçen okuma fırsatını değerlendirdi. Önce ortaokulu dışarıdan bitiren Aytaş, daha sonra liseye devam ederek son sınıfa kadar yükseldi. Cumartesi ve pazar günü yapılan Açık Öğretim Lise Sınavı'na giren 58 yaşındaki ev hanımı, hayali olan üniversiteye gidebilmek için ter döktü. Gençlere örnek olmak istediğini kaydeden ve Bursa Hayat Gazetesi'ne konuşan Aytaş, ekonomik ve sosyal alanda güçlü Türkiye'nin temellerinin ilim ve bilimle sağlamlaşacağını hatırlattı.

'İNSANLAR MUTLAKA BİR ŞEYLER ÖĞRENMELİ'

Hürriyet Anadolu Lisesi'nde sınava giren 58 yaşındaki ev hanımı Meral Aytaş, okumanın yaşı olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Ben içimdeki ukdeleri temizliyorum. Okuyamadığım için vicdanım sürekli beni rahatsız etti. İlkokulu okuduktan sonra, yurtdışına gittim, uzun süre gurbette kaldım, daha sonra ülkeme döndüm. Okumak için önüme fırsat çıktı, hiç vakit kaybetmeden değerlendirdim. Önce ortaokulu bitirdim. Şimdi lisenin son dönemlerindeyim. Kendimi geliştirmek için çeşitli kurslara gittim. Osmanlıca, Arapça, İngilizce kurslarına katıldım, diksiyon dersleri aldım. Açıkçası kendi tarihimi bir kez daha yazıyorum. Şehrimizdeki ecdadın eserlerini ziyaret ediyorum, dağarcığımın, ajandamın dolu olması gerektiğine inanıyorum. Şunu itiraf edeyim, okumayan gençler adına çok üzülüyorum. Kendilerine yazık ediyorlar, ben sizin aracılığınızla çocuklarıma şu çağrıyı yapmak istiyorum; vakit geçmeden, ellerine geçen okuma fırsatını değerlendirsinler. İnsan mutlaka bir şeyler öğrenmeli, kendi hazinesine bir şeyler katabilmeli. Penceresini aydınlatabilmeli, aydınlattığı manzarayı güzel görmeli, böyle adımlar atıldığı takdirde insanın ufku açılıyor. Kimse kusura bakmasın okumayanlar, biraz karanlıkta kalmış olduklarının farkına varmalılar, güneşi görmek bilgiyle oluyor" dedi.

'İTHAL EDEN DEĞİL, İHRAÇ EDEN OLURUZ'

Türkiye'de okuma oranın düşük olduğunu ifade eden Aytaş,  şöyle ifadeler kullandı: "Amacım ve hedefim üniversiteyi kazanmak ve mezun olmak. İngilizce ağırlıklı bir bölüm okumak istiyorum. Yeni bir dil öğrenmek ve bu doğrultuda faydalı işlere imza atmak istiyorum. Buralara kendi tekniklerimi kullanarak geldim, çok kolay ezber yapabilen birisiyim, bu hünerimi değerlendiriyorum. Çok okuyorum ve başarı da arkasından geliyor. Ev hanımlarının önünde çok büyük fırsatlar var. Televizyonda sabah kuşaklarını seyredeceklerine, pastalı, börekli günlerde vakit kaybedeceklerine, eğitim alanlarımızı nasıl genişletebiliriz diye düşünmeliler. Bu ülkenin eğitimli annelere ihtiyacı olduğunu farkına varmalılar. Çünkü eğitimli anneler, eğitimli çocuklar yetiştirir, bu doğrultuda yetişen çocuklar bilim adamı olur. Böylelikle, kendi otomobilini yapan gençlere sahip oluruz, montaj sanayi yerine üreten oluruz, ithal eden değil, ihraç eden bir ülke haline geliriz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.