Hava Durumu

Türkiye, EURO 2020'ye galibiyetle gidiyor

A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin son maçında deplasmanda Andorra'yı Enes Ünal'ın 17. ve 25. dakikalarda attığı gollerle 2-0 yendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2019 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2019 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye, EURO 2020'ye galibiyetle gidiyor

ANDORRA: 0          2 :TÜRKİYE

Grubun diğer maçında deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 yenen Fransa 25 puanla grubu lider bitirdi, Türkiye 23 puanla ikinci sırada yer aldı. 

H Grubu'nda Türkiye ve Fransa Euro 2020'ye katılmaya hak kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR ( İLK YARI)

1'Hakem Ivan Kruzliak maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maç ev sahibi Andorra'lı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

6'Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını göndermek istiyor ancak bu top savunma oyuncusundan geri dönüyor.

9'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Max Llovera ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu ön direkte savunma oyuncularımız tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

13'Orta sahadan atılan uzun topa hareketlenen Enes Ünal ceza sahası içinde topla buluşuyor. Ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

14'Ceza sahası yayı önünde kısa pasla topla buluşan Hakan Çalhanoğlu kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top baraj oyuncularından geri dönüyor.

17'GOOOOLLL!!!! Sol kanattan gelişen atakta Ozan Tufan'ın kısa pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ömer Bayram kaleye şutunu gönderiyor. Kaleci Josep Gomes bu topu göndermek istiyor ancak kısa düşen bu topu takip eden Enes Ünal altıpas önünden vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Ay yıldızlı takımımız Enes Ünal'ın golüyle skoru 1-0'a taşıyor.

20'Josep Gomes, Enes Ünal'ı ceza sahası içinde müdahalesiyle yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

21'Penaltı atışını kullanmak için topun başına Enes Ünal geçiyor.

21'GOOOOLLL!!!! Penaltı atışı için topun başına geçen Enes Ünal topla kaleciyi farklı köşelere gönderiyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Ay yıldızlı takımımız Enes Ünal'ın penaltı golüyle skoru 2-0'a taşıyor.

24'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu pozisyon faul gerekçesiyle duruyor.

28'Orta sahadan aldığı kısa pasla topla buluşan Ludovic Clemente uzaklardan kalemize şutunu gönderiyor ancak bu top etkisiz şekilde dışarı çıkıyor.

29'Orta sahadan atılan uzun topa hareketlenen Enes Ünal ofsaytta kalıyor.

34'Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Cristian Martinez kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

39'Karşılaşmanın bu dakikalarında orta alanda yapılan karışılıklı top kayıpları ile maç devam ediyor.

42'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

43'Ildefons Lima hakeme yaptığı itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

45'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Ludovic Clemente ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte Ömer Bayram kafa ile tehlikeli bölgemizden uzaklaştırıyor.

45'İlk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45'Hakem Ivan Kruzliak ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Ay yıldızlı ekibimiz 2-0'lık skor ile soyunma odasına galip giren taraf oluyor.

İKİNCİ YARI

46'Hakem Ivan Kruzliak ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya Ay yıldızlı ekibimiz başlıyor.

51'Max Llovera, Ahmed Kutucu'ya sağ kanatta yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

52'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Ahmed Kutucu ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

53'Kaan Ayhan hakeme yaptığı itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

59'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

60'Ay yıldızlı ekibimiz ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Hakan Çalhanoğlu çıkıyor ve yerini Berkay Özcan'a bırakıyor.

64'Orta alana yakın bölgede kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başın geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen Kaan Ayhan kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

68'Sağ kanattan gelişen atakta Nazım Sangare'nin ceza sahası içine çevirdiği topa hareketlenen Berkay Özcan ofsaytta kalıyor.

71'Andorra ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Jordi Alaez çıkıyor ve yerini Victor Rodriguez'e bırakıyor.

72'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

75'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topuna başına geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen Merih Demiral kafa vuruşunu yapıyor ancak bu topu kaleci Josep Gomes müdahalesiyle tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

77'Marc Vales, Ömer Bayram'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

78'Kaan Ayhan'ın pasına hareketlenen Enes Ünal sol kanatta ofsaytta kalıyor.

80'Ay yıldızlı ekibimiz ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Merih Demiral çıkıyor ve yerini Mert Çetin'e bırakıyor.

82'Sağ kanattan atılan uzun topla buluşan Yusuf Yazıcı ceza sahası içinde kontrolünü yapıp altıpasın sol çaprazından vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

85'Ay yıldızlı ekibimiz üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Ahmed Kutucu çıkıyor ve yerini Emre Kılınç'a bırakıyor.

85'Andorra ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Ludovic Clemente çıkıyor ve yerini Jesus Rubio'ya bırakıyor.

86'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Yazıcı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın önünde bu topa hareketlenen Ozan Kabak kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

87'Andorra üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Josep Gomes çıkıyor ve yerini Ferran Pol'e bırakıyor.

90'Ceza sahası dışı sağ çağrazda kısa pasla topla buluşan Yusuf Yazıcı kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top Ildefons Lima'dan geri dönüyor.

Maçı 2-0 Millilerimiz kazanıyor.

İLK 11'LER

Türkiye: Uğurcan, Merih, Ozan Kabak, Ömer, Nazım, Kaan, Ozan, Hakan, Yusuf, Ahmet Kutucu, Enes

Andorra: Gomes, Martinez, Vales, Rebes, Lima, Clemente, Alaez, Nicolas, Alex Martinez, Cervos, Llovera

HAKEM: Ivan Kruzliak

SAAT: 22:45

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.