Hava Durumu

Türkiye ekonomisine katkı koyuyoruz

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, öncelikli hedeflerinin Balkan ülkelerini başta, ekonomileri olmak üzere her yönleriyle yeniden keşfetmek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye ekonomisine  katkı koyuyoruz

Bilal KAYAALTI

Bursa Hayat'a konuşan Başkan Tunakan, yeni yönetimle yapacak oldukları çalışma ve hedeflerini anlattı. Tunakan, Bursa'nın Türkiye ekonomisinde çok önemli bir rolünün olduğunu, BALKANTÜRKSİAD'ın çatısı altında toplanan iş adamlarının bu bilinçle hareket ettiğini söyledi.

BALKANTÜRKSİAD'ın amacı ve hedefleri neler?

Kısa adı BALKANTÜRKSİAD olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Bursa iş dünyasının önde gelen 41 işadamı tarafından 26 Eylül 2011 tarihinde kuruldu.Derneğimiz, Balkan ve Anadolu topraklarının büyük enerjisini harekete geçiren, her yıl Türkiye ekonomisi için milyarlarca dolar katma değer üreten 400'ü aşkın Balkan kökenli işadamı ve sanayiciyi çatısı altında barındırmaktadır. Bu sebeplerden dolayı derneğimizin 5,5 yıl gibi kısa süre içinde Bursa'nın önemli bir sivil toplum kuruluşu olmasından kıvanç duymaktayız. Geride kalan süre içinde derneğimiz tarafından; 11 Balkan ülkesinde 12 ekonomi zirvesi gerçekleştirilmiş, Bulgaristan'a iki sefer olmak üzere, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Arnavutluk'a ekonomi zirvesi amacıyla düzenlenen 11 ziyarete toplamda 1500 işadamı, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve büyükelçiler katılmıştır.

Sinerji toplantılarının hedefi ne?

Sinerji toplantılarımızda öncelikli olarak çok önemli konukları konuşmacı olarak katılıma davet ediyoruz. BALKANTÜRKSİAD olarak her 3 ayda bir düzenlenen ve çok önemli konukların konuşmacı olarak iştirak edip üyelerimizle buluştukları 17 adet Sinerji Toplantısı yapılmış, Sinerji Toplantılarımıza geçmiş dönemlerde Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Tasavvuf araştırmacısı, yazar Cemalnur Sargut gibi değerli konuklarımız önemli deneyim ve bilgi paylaşımlarında bulunmuşlardır. Son olarak da Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek'in katıldığı 17. Sinerji Toplantısıyla yine Bursa'da gündem oluşturduk. Yine BALKANTÜRKSİAD tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla 13 - 16 Mayıs 2015 tarihlerinde Balkan Ticaret Fuarı Bursa Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirmiştik. Fuar ile eş zamanlı olarak üretimi ve istihdamı artırmak, Bursa'yı bir marka kent yapmak ve eğitimi daha yukarılara taşımak adına Bursa'da 14-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği işbirliği ile kamu kurumu temsilcileri, STK ve özel sektörün geniş katılımıyla Bursa'da II. Akıllı Belediyecilik Zirvesi organize ettik. Zirve'de konferans oturumları ve dünya çapında Akıllı Şehir Vizyonu örneklerine odaklanan ve uygulayan yerel yönetimlerle ilgili paneller düzenlemiştik. Aynı tarihlerde Sosyal ve kültürel etkinlikler amaçlı Balkan haftası gerçekleştirmiştik.

Yeni dönemde neler yapacaksınız?

BALKANTÜRKSİAD'ın 30 Mart tarihinde gerçekleştirilen 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda üyelerimizin güveniyle göreve gelen ve Başkanlık görevini yapmakta olduğum Yönetim Kurulu olarak Yeni dönemde önceliğimiz BALKANTÜRK Evi'ni bitirmek olacak. Evimize taşınmak, üyelerimiz arasındaki ilişkiyi geliştirerek sinerjiyi artırmak, Balkan ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek kalıcı eserler bırakabilmek ve çalışma gruplarını işler hale getirmek yeni dönemdeki en büyük hedeflerimizdir. BALKANTÜRKSİAD tarafından ciro artırımı, kaynak yaratma ve büyüme için en önemli faktörlerden biri olan ilişki ağını yönetmek amacıyla hayata geçirilen BALNET network sistem ekiplerinin yeniden yapılandırılması gibi başlıklarda da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Balkan ülkelerindeki Ekonomi Zirveleri, konuk konuşmacılarımızın iştirak edecekleri Sinerji Toplantıları yine yeni dönem önceliklerimizin arasında yer alacak. Uludağ Üniversitesi ile de işbirliği içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Balkan ülkelerindeki üniversiteler ile yakın ilişkiler kurarak, öğrenci değişim programları organize etmekteyiz. Ayrıca 2014 yılında kurduğumuz BALKANTÜRK Eğitim Vakfımız aracılığıyla Burslar veriyor, üniversite kurmayı hedefliyoruz.

BERAT TUNAKAN KİMDİR?

Berat Tunakan, 1951 yılında Bulgaristan Deliorman'dan göç eden bir ailenin ferdi olarak 28.03.1956 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. İlkokulu Bursa Merinos İlkokulu'nda, Liseyi Bursa Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için gittiği İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölümünü 1980 yılında tamamlayarak mezun oldu.Berat Tunakan; İnşaat, Turizm, Hayvancılık sektörlerinde faaliyet göstermekte olan Begüm Yapı LTD, B.C.R. A.Ş. firmalarının kurucusudur. Aynı zamanda İ.T.Ü. Mezunları Derneği'nde 8 yıl başkanlık görevinde bulunan Tunakan, Litvanya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu görevini de sürdürmektedir. Tunakan aynı zamanda Tunaboylular Deliormanlılar Derneği Onursal Başkanı, Bursaspor Kongre ve Divan Üyesi ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.