Hava Durumu

Türkiye bu alanda dünya liderliğine koşuyor

Türkiye'nin sosyal medya karnesi belli oldu. Buna göre, ülkemizdeki sosyal medya kullanıcılarının toplam sayısı 100 milyona merdiven dayadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye bu alanda dünya liderliğine koşuyor

Londra merkezli araştırma şirketi We Are Social, merakla beklenen 2018 yılı 4. çeyrek Digital in raporunu açıkladı.

Rapora göre, global internet kullanıcı sayısı geçtiğimiz yıldan bu yana 284 milyon artış göstererek 4.2 milyara ulaştı. Dünya genelindeki sosyal medya kullanıcı sayısı 3.4 milyara, mobil cihaz kullanıcılarının sayısı ise 5.1 milyara çıktı.

Ortalama internete bağlanma hızlarına bakıldığında ise listenin ilk üç sırasında Singapur, Hong Kong ve Güney Kore bulunuyor. Ortalama mobil internet hızlarında ise Norveç birinci sırayı aldı.

İnternet kullanıcılarının en çok zaman geçirdiği platform günde ortalama 9 dakika 50 saniye ile Facebook oldu. Sosyal medya devini sırasıyla, 8 dakika 51 saniye ile YouTube ve 7 dakika 32 saniye ile Google takip etti.

Ortalama bir Türk internet kullanıcısı ise günde 7 saatten fazla zamanını internete bağlı olarak geçiriyor. Ayrıca herhangi bir ürün almadan önce internet üzerine araştırma yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Rapora göre, 43 milyon kullanıcı ile dünyanın en çok Facebook kullanan dokuzuncu ülkesiyiz. İstanbul ise 11 milyon kullanıcı ile dünyanın en çok Facebook kullanılan şehri oldu.

Türkiye, 8.8 milyon ile Twitter'da en çok kullanıcıya sahip olan beşinci ülkesi konumunda. Instagram kullanıcılarının tüm nüfusa oranına bakıldığında, dünyanın en çok Instagram kullanan ikinci ülkesiyiz. 33 milyonluk kullanıcıyla da dünya sıralamasında beşinci sıradayız.

Profesyonel iş ağı platformu LinkedIn ise 6.9 milyon kullanıcısı bulunan Türkiye, listeye 15. sıradan girdi. Eski günlerini mumla arayan Snapchat'deki kullanıcı sayımız da 8.5 milyon olarak açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.