Hava Durumu

Türkiye 2100'lere hazırlanıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "Kaos'tan Ne Çıkar" konulu konferansta konuştu. Külünk, Türkiye'nin yapılan yatırımlarla 2100'lü yıllara hazırlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye 2100'lere hazırlanıyor

Konferans açılışında konuşma yapan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "BTÜ kurulduğu 2010 yılından bu yana kampüs çalışmalarına devam ederken, akademisyenlerinin çalışmalarıyla ve geliştirdikleri projelerle 'En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi'ne girmeyi başaran, teknolojik araştırma yetkinliğinde 9'uncu, fikri mülkiyet havuzu kategorisinde 10'uncu olan, yüksek lisans ve doktora öğrencisi sayısı ve de projeleriyle ön plana çıkmaya çalışan, robotlar ve akıllı sistemler alanında uzmanlaşan tematik bir üniversitedir" dedi.

NEDEN KAOS?

Kaos neden yaşanıyor sorusuyla konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelecekte robot toplumların konuşulacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Fakat içimizde kendi varlığını sürdürebilmek için e-devlete direnenler var. Türkiye 1944 sonrası siyasetçileri, bizi eşyanın dönüştürücülüğünü anlamaktan alıkoyduğu ve bizi kendi içimize kapatıp enerjimizi kendi içimizde tükettirdiği için tarih önünde hesap verecek. Erdoğan, Türkiye'yi Abdülhamit perspektifinden okuyabildiği ve 50 yıl sonrasından bugüne bakabildiği için küresel düşmanları çoğalıyor. Bu süreçte Post kuantum bizim son çıkışımız. Kainattaki enerjinin sırrını bulabilirsek gelecek 100 yılı biz yöneteceğiz."

DAHA DA DERİNLEŞECEK!

ABD'nin 2.Dünya Savaşı sonrası İngilizlerden devraldığı amiral gemi rolünün sonuna geldiğini ifade eden Külünk, "Bunun ilk tezahürü 11 Eylül saldırıları ve sonrasındaki gelişmelerdir. Dünyanın ticaret merkezini batıdan doğuya kaydıracak olan Pekin-Londra modern İpekyolu kaosu derinleştirecek. ABD bu süreçte rolünü kaybetmemek için bölge ülkelerini istikrarsızlaştırma, Çin'i Malaga bölgesinde kendine mahkum etme, İpekyolu'nun yapılışını engelleme gibi hamlelerde bulunacaktır. Türkiye, İran ve Azerbaycan bu noktadaki en kritik ülkeler. Pentagon'un temel stratejisi İngilizlerin 1.Dünya Savaşı'nda Araplar üzerinden yaptığını Türkiye üzerinden yapmak. Türkiye Ankara'nın etrafına sıkıştırılarak kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 15 Temmuz kaosu derinleştirme planının bir parçasıdır"dedi.

ÇİN POTANSİYEL TEHLİKE

Geleceğin çok kutuplu dünyasında Çin'in tehdit oluşturacağına değinen Külünk, "ABD Türkiye ve Müslüman dünyasıyla uğraşmaktan vazgeçmeli. Çin önümüzdeki süreçte dünyayı tehdit eden ekonomik, siyasi ve askeri bir güç haline geldiğinde Çin istilası kaçınılmaz olacaktır. Bunu durduracak olan güç Türkiye liderliğinde bir İslam dünyası ve Rusya ittifakıdır. ABD bunu görmezse kendi sonunu kendi eliyle hazırlamış olacaktır" şeklinde konuştu.

DEVLET AKLI DEVREDE

Konuşmasında, Türkiye'nin çok kutuplu dünyanın güç merkezi olacağını vurgulayan Külünk, "Siyasi, askeri, ekonomik alanda yaşanan sancılar güç merkezi olmanın sancılarıdır.  Osmangazi Köprüsü sadece yolu bir saate düşürmek için yapılmamıştır. Üçüncü havaalanı sadece 'bizim çok büyük bir havaalanımız var' demek için yapılmış bir havaalanı değildir. Bu projelerin hepsi gelecek yüz yıla hazırlık projeleridir. Eğer bu projeler yapılmasaydı Türkiye'nin faize giren kaynakları, faizden düşüp bu projelere aktarılmasaydı Türkiye bu projelerle yüz yıla hazırlığı yapılmasaydı 30 yıl önceki Türkiye'de kalırdık. Sayın Erdoğan, Türkiye'ye bugünden bakmadı. Erdoğan, Türkiye'ye 50 yıl sonrasından baktığı için Türkiye bu yatırımları yaptı. Bu bir devlet aklıdır. Devlet 2032'e değil, 2100'lere hazırlanıyor. 2100'de Türkiye dünyanın en güçlü lojistik ticaret merkezi olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.