Hava Durumu

Türk gemisine korsan baskını!

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, silahlı korsanlar tarafından rehin alındı. İlk belirlemelere göre, mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 kişi kaçırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2021 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 22:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türk gemisine korsan baskını!

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı.

Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir denizci hayatını kaybetti. Korsanların 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldığı belirtildi. 

4. kaptan ve 2 denizci gemiyi güvenli limana götürüyor. 

GEMİNİN KAPTANI NTV'YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

NTV'nin irtibata geçtiği gemini 4. kaptanı korsanların geminin bazı sistemlerini söktüğünü ve sadece radarla gemiyi güvenli bir noktaya götürdüğünü ve geminin kaptan yardımcısının da ayağından yaralandığını anlattı.

"MOZART İSİMLİ GEMİ SALDIRIYA UĞRADI"

EOS Risk Group Başkanı David Johnson tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait Mozart isimli geminin Gine Körfezi'nde Sao Tome'nin 100 deniz mili açığında saldırıya uğradığı duyuruldu.

Açıklamada, Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 mürettebattan 15'inin kaçırıldığı, 1'nin öldürüldüğü, mürettebattan 3 kişinin de korsanlarla gemide kaldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı geminin 4. kaptanıyla  bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.