Hava Durumu

Turizm cenneti yeniden yanıyor

İzmir'deki en önemli tatil merkezlerinden Yeni Foça'da çıkan orman yangını geniş bir alana yayılırken, askeri birlikler ve çok sayıda itfaiye ekibi yangının yerleşim yerlerine ve evlere sıçramaması için büyük çaba harcıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Turizm cenneti yeniden yanıyor

6 yıl öncede terör yandaşların yaktığı bölgede yeniden yangının çıkması ise sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. 


Edinilen bilgiye göre, yangın, öğle saatlerinde İzmir'in en önemli turizm noktalarından Yeni Foça Kızıldağ mevkiinde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın bir anda hızla rüzgarında etkisiyle büyüdü. Yangının büyümesiyle birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çıkan yangında dumanlar kilometrelerce uzaklıktan bile görünürken, çam ağaçları alev alev yandı. Öte yandan yangının bir anda yerleşim yerlerinin bulunduğu alana doğru yayılmasıyla ekip sayıları artırıldı ve yangının söndürülmesi için bölgeye askeri birlikler de sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler insanların yaşadığı alana yangının sıçramaması için yoğun çaba sarf ederken, vatandaşlarda söndürme çalışmalarına katıldı.


Daha önce sabotajla yakılmıştı, şimdi de şüpheleniliyor


Onlarca ekip, bölgede yangını söndürmek için mücadele verirken, 50 hektarlık bir alanda etkili olan yangının birkaç noktada çıkması sabotaj ihtimalini gündeme getirdi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kaymakamı Ali Çetin'de bölgeye gelerek bilgi aldı. Başkan Demirağ, yangının geniş bir alanda devam ettiğini ifade etti. Demirağ, "Sabotaj ihtimali olabilir mi?" şeklindeki soruya ise "Bilmiyorum, daha sonraki süreçte belli olacak" dedi. 


Öte yandan, bölgede iki yıl öncede bir yangının çıktığı, yangının sabotaj olduğunun ortaya çıkması üzerine bazı kişilerin gözaltına alındığı da öğrenildi.

Aynı bölgeyi terör yandaşları yakmış, 3 kişi tutuklanmıştı
Öte yandan, aynı bölgede 2011 yılında da yangın çıkmış ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 3 zanlı yakalanmıştı. Tutuklanan 3 zanlının PKK ile bağlantısı ortaya çıkmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.