Hava Durumu

TÜMSİAD'ın gündemi 'hibe'

Devlet tarafından işletmecilere ve girişimcilere verilen teşvik, destek ve hibeler hakkında iş insanlarını ve ilgilileri bilgilendirmeyi amaçlayan TÜMSİAD Bursa Şubesi, etkinliklerine devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
TÜMSİAD'ın gündemi 'hibe'

Türkiye genelinde teşvik ve hibelere iş insanlarının pek inanmadığını ifade eden Proje Yönetim Merkezi Komite Başkanı Adnan Kahraman, "Hibeler Türkiye Cumhuriyeti'nde iş yapan tüm vatandaşların hakkıdır. KOSGEB'in ve Dış Ticaret Müsteşarlığının verdiği hibeler Türkiye Cumhuriyetinde faaliyet gösteren her firmanın garanti alacağı desteklerdir. Bunları almama veya alamama diye bir şey yok. Ama insanlarımız müracaat dahi etmiyor. Bakanlıklar ve Devlet sanayiciyi desteklemek için elinden geleni yapıyor. Devlet cebinizden cüzdanı alıp içine para koymaz" dedi.

ALAMAZSAK AVRUPA'YA GİDİYOR

Kahraman sözlerini şöyle noktaladı: "Türkiye Gümrük Birliği'ne girdiği gün, ülkede toplanan gümrük vergilerinin tamamı Avrupa Birliği Merkez Bankası'na gidiyor. Avrupa Birliği de bu parayı bizlere Hibe Fonu diye veriyor. Yani bizim paramızı bize vererek mübarek bir iş yaptığı algısı yaratıyor. Bu parayı hibe olarak alırsak bizde kalıyor alamazsak da tekrar Avrupa'ya gidip rakiplerimizin cebine giriyor. 94 yılından bu yana Avrupa Birliği'nden hibelerle ilgili alınan bütün para 60 milyar dolar. Alabileceğimiz para 720'ydi. Geriye kalan 660'ı gitti. Bu bizim kaybımız. O sebeple sanayici hibe ve destekleri almak zorunda. TÜMSİAD Proje Merkezi'nin kurulmasının birinci amacı buydu" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.