Hava Durumu

Tüketicinin yüzü gülecek

Artan maliyetler sebze ve meyve üreticilerini her geçen gün sıkıntıya düşürürken, tüketiciler de yüksek fiyatlardan şikayetçiydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş müjdeyi verdi; "Bursalılar ucuz sebze ve meyve yiyecekler, satış noktalarımızı kısa süre sonra belirleyeceğiz."

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 07:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 07:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Tüketicinin yüzü gülecek

Bilal KAYAALTI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın işaretiyle harekete geçen belediyeler, tanzim satış mağazaları ile vatandaşın yüzünü güldürmeye hazırlanıyor. AK Parti hükümeti, fırsatçıların canını sıkan bir adım atarak, çarşı- pazarın ateşini düşürmeye hazırlanıyor. Paketli gıda ürünlerinin gramajıyla oynayanlara karşı yaptırımların hızlanmasının ardından, meyve ve sebzeyi vatandaşın mutfağına ucuza girmesini sağlamak için tanzim satış mağazalarının açılması için geri sayım başladı. Yeni Hal Yasası sayesinde tarladan sofraya uzanan, ürünlerin altyapısının güçlendirilmesi ve dönüşümün kısa sürede devreye sokularak, halkın yüzü gülecek. Bursa Hayat'a tanzim satış noktalarıyla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ekibiyle birlikte hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, aracıları ortadan kaldıran tanzim satış merkezlerinin kısa süre içinde belirleneceğini söyledi.

DÜŞÜK KÂRLA SATIŞ YAPILACAK

Açılacak tanzim satış mağazalarında vatandaşa düşük kârla sebze ve meyve satışı yapılacak. Böylelikle maliyeti üreticiye gelesiye kadar 10 kat artan ürünler, üreticiden alınıp, tüketiciyle buluşacak, mutfaklar ışıldayacak. Bursa'da satış mağazalarıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi tanzim satış mağazalarıyla ilgili yoğun bir mesai harcıyoruz. Herkes şunu bilsin; devletin olduğu bir ortamda hiçbir sorunun çözümsüz kalmayacağını vatandaşımız kısa sürede görecek. Ekibimiz, şehrin hangi noktalarında sebze ve meyve satışı yapılmasıyla ilgili fizibilite yapıyor. Bu işin çarşısını, pazarını düşünerek hareket ediyoruz. Maliyetleri gözden geçiriyoruz. En kısa süre içinde hemşerilerimize müjdeli haberi vereceğiz. Bursalılar artık aracıların ortadan kalktığı, ucuz sebze ve meyve yiyecekler. Tüketicinin yüzünü güldüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bursalılar, sebze ve meyveleri aracılar olmadan çok ucuza tüketecekler.

MEKANİZMA NASIL İŞLEYECEK?

Başkent Ankara'da "Halk Sebze" adı verilen çadırlar kurulmaya başlarken, meyve-sebze üreticiden Tarım Bakanlığı'na bağlı olan Tarım Kredi Kooperatifi tarafından alınacak. Böylelikle aracılar ortadan kalmış olacak. Belediyeler de Tarım Kredi Kooperatifi'nden ürünleri satın alacak. Şehrin çeşitli yerlerinde belirlenmiş sabit satış noktalarından doğrudan tüketiciye arz edilecek. Arada komisyon ve herhangi bir aracı olmadığı ve kâr amacı güdülmediği için doğrudan üreticiden satın alınan fiyat üzerinden tüketiciye meyve ve sebze satılmış olacak. Belediye de Tarım Kredi Kooperatifi'ne ödediği parayı, tüketiciden aldığı parayla karşılayacak. Tüketiciden aldığı bu parayı da yine meyve sebze alımında kullanacak. Öte yandan, çiftçiler artan masraflardan dolayı hükümetten çözüm beklerken, mazot, ürünlere atılan ilaç, gübre fiyatlarından yakınıyorlar.

Üreticiden alınan ürünler, hale gelesiye kadar 8-10 kat artmasından dolayı tüketici mağdur oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.