Hava Durumu

TOKİ konutlarında tedbirler üst seviye

Korona virüs salgınının ortaya çıkmasıyla TOKİ konutlarında da üst seviyede önlemler alındı. Bu önlemler hakkında yöneticilerden bilgiler aldık.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
TOKİ konutlarında tedbirler üst seviye

Onur KIZILKAYA

TOKİ tarafından yapılan Yunuseli Basın Sitesi'nde korona virüs tedbirleri kapsamında önlemler üst seviyeye taşıdı. Biz de Basın Sitesi vasıtasıyla TOKİ'nin konutlarında nasıl önlemler aldığına dair Site Müdürü Burcu Ayaz ve Site Halkla İlişkiler'den Ömer Okudan'dan bilgiler aldık.

-Sitedeki alınan önlemler nelerdir?

-Virüs ve salgınla yürütülecek mücadelede gerekli malzemeler temin edilmiş (Sıvı dezenfekte, maske, eldiven, tulum) her gün temizlik personellerimiz tarafından site sakinlerimizin en çok temas ettiği alanlar kapı kolları, asansör tuşları, zil panelleri, trabzanlar günde üç kez olma üzere temizlikleri yapılarak dezenfekte edilmektedir. Blok girişlerine uyarı ilanları asılarak bireysel önlem alınması sağlandı. Toplu yaşam alanlarının spor alanları, oturma guruplarının kullanılması önlendi.

-Salgın Türkiye'ye gelmeden önce tehlike oluşturabilir diye düşünüp sitede önlem hazırlıkları yapıldı mı?

-Salgın ülkemize gelmeden önce site yönetimi olarak genel müdürlüğümüzün yönlendirmesi ile temizlik ve hijyen konusunda daha fazla yoğunlaştık. Panik havası estirmemek amacıyla belirli yerleri ilaçlama ve dezenfekte yapılması sağlanmıştır.

-TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar nelerdir?

-TOKİ genel bir kurumdur. Kurumumuza bağlı birçok birimler vardır. İnşaat oluşumunu tamamlanmış ve oturulmaya başlanışmış sitelerimizin yönetim hizmetini Emlak Yönetim Genel Müdürlüğümüz devralır ve bu siteler emlak yönetim genel müdürlüğümüze bağlı site olarak tanımlanmış olur. Emlak Yönetim Genel Müdürlüğümüzün ortaya koyduğu çalışmalar ülkemizde bütün bağlı sitelerimizde aynı anda uygulanmaktadır.

Bu kurallar; riske karşı 14 kural hakkında bilgilendirme, el temizliği hakkında bilgilendirme, personel temizlik ve hijyen bilgilendirilmesi, kapıda tahsilat, evde kal kampanyasına destek, günde 3 defa blok ortak alanlarımızın dezenfektasyonu, park, oturma, spor alanlarının kullanıma kapatılması türünden çeşitli çalışmalar ve yanı sıra günün getirdiği anlık uygulamalar da yapılmaktadır.

-Site yönetimi olarak ekstra önlem noktasında yapılması gereken projeleriniz var mı?

-Blok girişlerine konulacak sıvı dezenfekte ile giriş-çıkışlarda el dezenfektesi yapılması. Site sakinlerimizin aidat ödemeleri için yönetim gelmemesi için kapıda tahsilat yapılması gibi önlemlerimiz var.

-Sitedeki dezenfeksiyon çalışmaları salgın atlatıldıktan sonra da devam etmeli midir?

-Sitede salgın hastalık olmadan önce de rutin temizlik işleri yapılmakta idi, biz salgından sonra ek olarak sıvı dezenfekte malzemesi ve ekipmanı temini ile temizlik süreleri uzatarak salgının en çok yayılabileceği alanlar yoğunlaştık, her ihtimale karşı günlük yapılan rutin temizlik çalışmalarımızda dezenfekte kullanılmasına devam edilebilir.

-Sitede yaşayanlar sizce toplu alan olarak kullanılan yerlerde gereken önlem ve düzeni sağlıyorlar mı?

-Sitemizde yaşayan sakinlerimiz genel olarak gereken önlem ve düzeni sağlamakta bizlere yardımcı olmaktadırlar. Öncelikle bu konu hakkında kıymetli sakinlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak zorlandığımız bir takım olumsuzluklar da yok değildir. Site yaşamında kronikleşmiş genel sorunlarımız ne yazık ki vardır. Bunlar ortak alan koridorlarda ayakkabı bebek arabaları bisikletler in var olması bizlerin temizlik ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarımızı sekteye uğratmaktadır. Bu sorunun ortadan kalkması için gerekli uyarı ve bilgilendirme çalışmalarımız yapılmaktadır inşallah bu çalışmalarımızla sorun en kısa zamandaortadan kalkması temennimizdir.

-Sitede olası bir vaka durumunda yürütülecek planlar nelerdir?

-Ne ülkemize ne de sitemize vaka durumunun yaşanmasını Allah göstermesin nasip eylemesin inşallah. Olası bir vaka durumunda öncelikle etraf güvenliği ve karantina durumu alınır... Sağlık ekiplerine haber verilerek müdahale gerçekleştirilmesi sağlanır,  vaka takip edilerek gerekli durumlarda vatandaşlarımızı uyarılar yapılarak bilgilendirilmesinin sağlanması planlarımız içinde yer almaktadır.

-Site sakinleri yapılan işlemlerden memnun mu?

-Site yönetimi olarak yaptığımız işlerde öncelik sakinlerimizin memnuniyeti dışında Onlara daha temiz daha güvenli ve daha yaşanılabilir bir yaşam alanı oluşturmak geliştirmektir. Bu faaliyetleri yaparken % 100 kimseyi memnun edemezsiniz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bizlere dua eden tebrik eden teşekkür eden sakinlerimiz çoğunlukta olduğu gibi karşı çıkan sakinlerimiz de olmaktadır. Karşı çıkan sakinlerimizi ikna etmek onların gönüllerini de kazanmak içinde çalışma yapıyoruz.

-Belediye ekiplerinin müdahalesi ve yapılan işlemleri sizce yeterli mi?

-İlçemiz (Osmangazi) şehrimizin en büyük ilçesi haliyle salgın nedeniyle kurumlarımız esnek çalışma sistemine geçtiği halde temizlik ilaçlama katı atık toplama vs. gibi çalışmalar hız kesmeden özverili bir şekilde devam ettiğini görmek bizleri mutlu etmekte ve bu ekiplere de teşekkürü borç bilmekteyiz.

-Son olarak kendi eklemek istedikleriniz nelerdir?

Öncelikle bu röportajın yapılmasını sağladığınız ve bizleri sizler aracılığı ile köşenizde sakinlerimizle buluşturduğunuz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Basın-medya camiamız her an halkımızın yanında her an necip milletimizin başına gelebilecek bir sorunu sıkıntıyı haber vererek duyurulmasını sağlamakta önlemlerin alınmasını için seferber olduğunu gözlemlemekteyiz.

Allah dinine devletine vatanına milletine bağlı basın mensuplarımıza kolaylıklar ihsan eylesin inşallah.

Toplu konutlar uhdesinde hayat süren sakinlerimizin devletimize kurumumuza yönetimimize güvensinler.

üzerimize vuku bulan bu salgın sürecinde site yönetimlerinin aldığı önlemlere biraz daha fazla dikkat göstermelerini komşular arasında olabilecek her hangi bir olumsuz duruma müsamaha göstermelerini, kızgınlıkların sakinleşmesini, aileleri çocukları ile birlikte sağlıklı mutlu bir gelecek temenni ederiz.

Çok teşekkür ederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.