Hava Durumu

TOFAŞ'tan üst üste 4'üncü galibiyet

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 18. haftasında sahasında evinde Afyon Belediyespor'u 95-74'lük skorla farklı mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkarıp, Türkiye Kupası öncesi moral depoladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2019 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
TOFAŞ'tan üst üste 4'üncü galibiyet

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 18. hafta mücadelesinde Afyon Belediyespor'u konuk etti.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Diante Garrett, Sammy Mejia, Kyle Weems, Kenny Kadji, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Bursa temsilcisi, ilk basketini kaptan Mejia ile buldu. Diante Garrett'ın üçlüğü sonrası Muhsin Yaşar ve Kyle Weems'in sayılarıyla 5 dakikayı 12-11 önde geçen ev sahibi takım, rakibin sayılarına Sammy Mejia'nun üçlükleriyle karşılık vererek üstünlüğünü korurken, çeyreği Kyle Weems, Diante Garrett ve Berkan Durmaz'ın skor katkısıyla 26-23 önde kapattı.

İkinci periyoda da Frank Elegar'ın müthiş alley-oop smacıyla başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Sammy Mejia'nın elinden bulduğu sayılarla 15. dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: 37-26. Kaptan Mejia'nın üçlükleriyle farkı açan Mavi Yeşilli ekip, Frank Elegar ve Diante Garrett'tan da skor katkısı alarak soyunma odasına 48-37 üstün girdi.

Frank Elegar ve Kenny Kadji ikilisinin sayılarıyla üçüncü çeyreğin başında farkı koruyan TOFAŞ, Sammy Mejia'nın üçlüğü sonrası Elegar, Diante Garrett ve Berkan Durmaz'ın basketleriyle arayı açmaya devam etti ve son çeyreğe 19 sayı farkla önde girdi: 71-57.

Dördüncü periyodun ilk dakikalarında konuk ekip, Serkan Menteşe ve Dorukhan'ın sayılarıyla 32.12'de farkı 9'a (73-64) çekerken, Yiğit Arslan ve Sammy Mejia'nın üçlükleriyle yeniden vites artıran TOFAŞ, Kyle Weems, Frank Elegar ve kaptan Mejia'nın basketleriyle yeniden arayı açtı. Son bölümde genç oyuncularıyla mücadele eden TOFAŞ Basketbol Takımı, Muhaymin Mustafa, Mert Konuk ve Muhsin Yaşar'dan da skor katkısı alarak parkeden 95-74 galip ayrıldı.

Afyon Belediyespor karşısında TOFAŞ'ta kariyerinin en skorer maçlarından birini oynayan kaptan Sammy Mejia 31 sayı, 5 ribaunt, 4 asistlik performansıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Mavi Yeşillilerde Frank Elegar 17 sayıyla katkı verirken, Diante Garrett 15 sayı; Kyle Weems de 11 sayıyla maçı çift hanelerde tamamladı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligde sıradaki maçını 3 Mart 2019 tarihinde evinde Darüşşafaka Tekfen ile oynayacak. Mavi Yeşilliler, 14 Şubat'ta ise Ankara'da Beşiktaş Sompo Japan ile Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesi oynayacak.

BASKETBOL KEYFİ 'FIAT ŞANSLI KÖŞE'DE

'FIAT Şanslı Köşe'nin bu maçtaki misafirleri Semih Güzel ve Funda Aladağ oldu. Karşılaşmayı saha içerisinde özel koltukta izleme imkanı yakalayan taraftarlara maçın devre arasında Palivor Çiftliği'nden ikramlarda bulunulurken, yeni çekilişi ise 409 bin 681 şanslı numarasıyla Sedat Eser kazandı. Eser, imzalı TOFAŞ Basketbol Takımı formasıyla birlikte 03 Mart 2019 tarihinde Darüşşafaka Tekfen ile oynanacak Basketbol Süper Lig karşılaşmasını dilediği bir kişiyle birlikte saha içerisindeki özel koltukta izleme şansı kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.