Hava Durumu

TMMOB'dan Meslek Öyküleri

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından gerçekleştirilen, meslek büyüklerinin genç meslektaşlarla buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri programı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
TMMOB'dan Meslek Öyküleri

MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli'nin kolaylaştırıcılığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri'nin ilk programının konuşmacıları, Makina Mühendisi Tayyar Tuğutlu ve Makina Mühendisi Ferudun Tetik, genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştılar. Otomotiv Ürün Mühendisliği ve Üretim Teknolojileri konusunda deneyimli, ODTÜ Makina Mühendisliği bölümü mezunu olan Makina Mühendisi Tayyar Tuğutlu, Sivas Demir Çelik İşletmeleri A.Ş., Tofaş A.Ş., Karsan Otomotiv A.Ş.'de çalışma yaşamını ve mühendislik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Otomobil, motor ve vites kutusu uzmanlık alanı olan ve Uludağ Üniversitesi Makina Fakültesi mezunu Makina Mühendisi Ferudun Tetik ise Oyak Renault Otomobil fabrikasındaki çalışma yaşamını ve mühendislik tecrübelerini genç meslektaşları ile paylaştı. Neden ve nasıl mühendis olduklarını, meslek hayatları boyunca neler yaptıklarını,  hangi sektörlerde çalıştıklarını, hangi kademelerde bulunduklarını gençlerle paylaşan Tuğutlu ve Tetik, unutamadıkları mühendislik çalışmalarına yönelik anılarını da katılımcılarla paylaştılar. Genç meslektaşlarına mutlaka bir işi başaracaklarına inanmaları gerektiğini, kendilerine güvenmelerini ve en önemlisi bilgilerine güvenmelerini öneren Tuğutlu, "kendinize, bilginize güvenin, kariyerinizi o bilginin üzerine inşa edeceksiniz" dedi. Bir mühendisin her şeyden önce planlı olması gerektiğini söyleyen Tetik,  çalışma yaşamında planlı ve programlı olmanın, birçok avantaj sağladığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.