Hava Durumu

Timsah kendini yaktı

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Yeşil-beyazlılar 2-0 öne geçtiği mücadelede, Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Timsah bu skorla 28 puanda kalarak, haftayı düşme hattının hemen üstünde 15'inci sırada tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Timsah kendini yaktı

BURSASPOR GALATASARAY MAÇINDAN KARELER

BURSASPOR:2 3:GALATASARAY

1'Müsabaka ev sahibi Bursaspor'un vuruşu ile başlıyor.

1'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Aytaç Kara ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

3'Orta alandan gelişen atakta Younes Belhanda havadan pasını savunma arkasına kaçan Henry Onyekuru'ya gönderiyor ancak kaleci Okan Koçuk çıkıyor ve topa rakibinden önce sahip oluyor.

7'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf Erdoğan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılamayı başarıyor.

9'Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru göndermek istiyor ancak savunma meşin yuvarlağı karşılıyor.

12'Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

14'Yeşil beyazlılar gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası içi sol tarafında topu kontrol eden Henri Saivet bekletmeden pasını havadan penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Kafalardan seken top penaltı noktası sağ tarafına doğru düşüyor. Bu noktada bulunan Aytaç Kara bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera ayakları ile mutlak bir gole engel oluyor.

15'GOOOLL!! Bursaspor, Diafra Sakho ile öne geçiyor! Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Yusuf Erdoğan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek topu ön direğe doğru çeviriyor. Savunmada Christian Luyindama'dan seken top altıpas içerisinde Diafra Sakho'nun önüne düşüyor. Diafra Sakho kayarak vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor.

18'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak kafalardan seken top son olarak savunmanın kontrolüne geçiyor.

21'Sofiane Feghouli sağ kanatta topla buluşuyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu bölgede bulunan Emre Taşdemir kafa ile pasını altıpas alanına indirmek istiyor ancak meşin yuvarlak kaleci Okan Koçuk'da kalıyor.

24'Oyunun bu bölümünde konuk ekip Galatasaray rakip yarı alanda baskısını artırıyor.

27'Sarı kırmızılılar kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

30'Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

33'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

36'Topla birlikte sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Diafra Sakho ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

38'Bursaspor cephesinde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Onur Atasayar oyundan alınırken yerine Allano Lima oyuna dahil oluyor.

39'Sarı kart pozisyonu sonrasında sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Younes Belhanda ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Christian Luyindama kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

42'GOOOLL!! Bursaspor, Henri Saivet ile farkı ikiye çıkartıyor!

44'Christian Luyindama rakibi Allano Lima'ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

45'Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

45'GOL!! Galatasaray, Badou Ndiaye ile durumu 2-1'e getiriyor!

45'Hakem Suat Arslanboğa'nın düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

46'Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Galatasaray'ın vuruşu ile başlıyor. 

46'Sarı kırmızılılarda Badou Ndiaye rakibi Yusuf Erdoğan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

48'Sağ kanattan gelişen atakta Sofiane Feghouli son çizgiye inerek ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Badou Ndiaye bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

51'Galatasaray'da Marcao rakibi Abdullahi Shehu'nın kafasına ayağı ile müdahale ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

54'Bursaspor'da Aytaç Kara'nın rakibi Younes Belhanda'ya yaptığı müdahaleyi VAR'a danışarak inceleyen hakem Suat Arslanboğa'nın kararı PENALTI!

56'Hakeme yönelik itirazlarını sürdüren Younes Belhanda sarı kart görüyor.

56'GOL!! Mbaye Diagne topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor. Skor şimdi 2-2.

58'Yeşil beyazlılarda Allano Lima kısa süreli sakatlık geçiriyor.

59'Galatasaray'da Emre Taşdemir rakibi Yusuf Erdoğan'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

61'Sarı kırmızılılar 3. gole çok yaklaşıyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Younes Belhanda pasını penaltı noktasının arka sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Henry Onyekuru bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

63'GOL!! Galatasaray, Sofiane Feghouli ile öne geçiyor! Emre Taşdemir'in ara pası ile sol kanatta topla buluşan Henry Onyekuru son çizgiye inmeden pasını ceza yayı içerisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Sofiane Feghouli sol ayağı ile gelişine vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı kalenin sağ tarafından filelerle buluşturuyor.

66'Konuk ekip kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

68'Younes Belhanda'nın ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Henry Onyekuru yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

69'Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan sol ayağı ile güzel bir vuruş çıkarıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

72'Yusuf Erdoğan'ın ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Diafra Sakho bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

73'Sarı kırmızılılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Taşdemir oyundan alınırken yerine Martin Linnes oyuna dahil oluyor.

74'Yusuf Erdoğan ceza yayı sol çaprazından doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

78'Sarı kırmızılılarda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mbaye Diagne oyundan alınırken yerine Selçuk İnan oyuna dahil oluyor.

81'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Younes Belhanda ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Okan Koçuk çıkıyor ve topa sahip oluyor.

82'Martin Linnes'in ara pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahasına giriyor ve vuruşunu yaparak topu filelere gönderiyor. Pozisyon sonrasında yan hakemin bayrağı golcü oyuncu için kalkıyor ve filelere giden bu top gol olarak değer kazanmıyor.

82'Ofsayt pozisyonu sonrasında formasını çıkaran Henry Onyekuru sarı kart ile cezalandırılıyor.

85'Yeşil beyazlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Erdoğan oyundan alınırken yerine Kubilay Kanatsızkuş oyuna dahil oluyor.

87'Sağ kanatta topla buluşan Abdullahi Shehu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılamayı başarıyor.

89'Sarı kırmızılılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henry Onyekuru oyundan alınırken yerine Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.

90'Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 6 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90'Sağ kanattan gelişen atakta Diafra Sakho yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma son anda araya giriyor.

Maç Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğü ile son buldu.

STAT: Bursa Büyükşehir Belediye Stadı

SAAT: 19.00

HAKEM: Suat Arslanboğa

BURSASPOR: Okan, Shehu, Ertuğrul, Chedjou, Umut, Badji, Aytaç, Saivet, Onur, Yusuf, Sakho

TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Emre, Donk, Belhanda, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru, Diagne

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.