Hava Durumu

Tika'ya minnettarız

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ve Balkanların ilahiyat fakültesi olarak bilinen İsa Bey Medresesi'nin Müdürü İbrahim İdrisi, eğitim yuvasının yurt binalarındaki ortak kullanım alanlarını restore eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 'nın dünya çapında iyilik organizasyonu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Tika'ya minnettarız

Bilal KAYAALTI  / Üsküp

Yetiştirdiği öğrencilerle dünya çapında üne sahip olan Üsküp'ün İmam Hatip Lisesi, (İsa Bey Medresesi) TİKA tarafından baştan aşağı onarılıyor. 35 yıllık bir geçmişe sahip olan İslam dini ve kültürünü çok iyi özümseyen öğrenciler yetiştiren eğitim yuvasında bu yılın ortalarında başlayan yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Üsküp'e eğitim çalışmaları için gelen, Makedonya ve Kosova'da bulunan okullarla, Bursa'daki okulların kardeş olmasında katkıları olan Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz, okul müdürü İbrahim İdrisi'nin Arnavut gençlerin eğitiminde gösterdiği fedarkarlığın herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

'OKUL BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR'

İsa Bey Medresesi Müdürü İbrahim İdrisi, TİKA'nın ağustos ayında okulla ilgili restorasyon çalışması başlattığını belirtti. Bursa Hayat'a açıklamalar yapan İdrisi, " TİKA dünya çapında üne sahip bir iyilik organizasyonu. 8 yıl önce okulumuza oturma grubu desteği vermişlerdi. Şimdi ise medresemiz baştan aşağı yenileniyor. Yurt binamızın odaları, sınıflar, dış cephe tamamen elden geçiyor. Okulumuzun her tarafına baştan aşağı operasyon yapılıyor" diyen İdrisi, "TİKA'nın dünya çapında yaptığı yardımları yılda 3 milyar dolardan fazla. Bu iyilik organizasyonu Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu ve mazlumların yanında durduğunun işaretidir. Kısacası TİKA benim için her şey demek. Özellikle eğitim alanında atılan adımlar takdir edilmesi gerekiyor. Makedonya'nın birçok şehrinde ve başkent Üsküp'te ecdadımızın eserleri onarıldı. Bir önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de sponsorlar aracılığı ile dedelerimizin mekanlarını restore ettirdi." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE OSMANLI'NIN BAKİYESİ'

Türkiye'nin Balkanlara olan refleksini bazı kesimlerin anlamamasını hayretle karşıladığını ifade eden İsa Bey İmam Hatip Lisesi Müdürü İbarahim İdrisi, "Dünyanın bir çok ülkesine Vatikan karşılıksız yardımlar yapıyor. Onlar bu işi gerek sponsorlar aracılığı ile gerekse, kendi oluşturdukları bütçelerle gerçekleştiriyor. Şimdi, Türkiye'nin Balkan yarımadasındaki kardeşleri başta olmak üzere, farklı coğrafyalardaki ülkelere yardım elini uzatması gayet doğaldır. Çünkü Türkiye aynı zamanda Osmanlı bakiyesi ve Abdülhamit Han demektir. Büyük ideallerin peşinde koşan bir ağabeydir.  Bizler, büyük fotoğrafa bakarak hareket ediyoruz. Buradan yola çıkarak, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın öğrencisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dedelerinin izinden neden gittiğini çok iyi anlıyor, dualarımızı eksik etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz, İsa Bey Medresesi Müdürü İbrahim İdrisi ve öğretmenlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.