Hava Durumu

THY 'kabin yasağı'na çözüm buldu!

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 şehirdeki 10 havalimanından ABD'ye, Türkiye'nin de olduğu 6 ülkedeki tüm noktalardan İngiltere'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcuların uçak kabinine cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak olması, Türk Hava Yolları şirketini yeni bir uygulamaya yöneltti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
THY 'kabin yasağı'na çözüm buldu!

Buna göre, yolcular elektronik eşyalarını check-in esnasında bagaja vermeyi tercih etmemesi durumunda, elektronik cihazlar İstanbul'da boarding işlemi sırasında etiket karşılığı teslim alınarak itinalı bir şekilde özel bagajlarla taşınacak. Ardından, varış sonrasında belirlenen dağıtım yerinde yolcu bagaj etiketi-cihaz eşleşmesi yapılarak, elektronik cihazlar sahiplerine teslim edilecek.

İlgili elektronik eşyalar, boarding kapısında teslim edilebileceği için, yolcular uçak kapısına kadar cihazlarını kullanabilecekler.

KAYIP VE HASARIN ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR

Dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, tablet ve e-kitap okuyucu gibi büyük elektronik cihazların ABD ve İngiltere'ye giden uçaklarda kabine alınmayacağı açıklamasının ardından, bagaja verilecek cihazların kaybolması veya hasar görmesi gibi endişeler gündeme gelmişti. THY'nin bu uygulamayla, bu endişeleri ortadan kaldırmayı hedeflediği öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Ekşi, cihazların köpük kutulara konduktan sonra darbeye dayanıklı özel valizlere yerleştirileceğini söyledi ve ekledi: "Yolcuların cihazlarının kaybolmayacağını veya hasar görmeyeceğini garanti ediyoruz"

THY açıklamasında, yeni uygulamanın Türkiye çıkışlı uçuşlarda geçerli olduğunu, ABD ve Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye düzenlenecek seferlerde geçerli olmadığını belirtti.

8 ÜLKE, 10 HAVALİMANI

ABD'nin 25 Mart 2017'den itibaren yürürlüğe koyduğu kabin yasağı, 8 ülkedeki 10 havalimanını kapsıyor. Yasak Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak. İngiltere'nin yasağı ise Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan yapılacak tüm seferlerde uygulanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.