Hava Durumu

Terör saldırısı! Ölü ve yaralılar var

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş sırasında terör saldırısı düzenlendi. Olayda en az 24 kişinin öldüğü, 53 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Saldırının İran'da bugün başlayan ve 8 yıl süren Irak-İran savaşının bitişinin yıldönümünün anıldığı "Kutsal Savunma Haftası"nın ilk gününde olması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Terör saldırısı! Ölü ve yaralılar var

İran'ın güneybatısında yer alan Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani alandan apar topar götürüldü.

Ahvaz'daki terör saldırısını İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı Al Ahvaziye örgütü üstlendi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: EN AZ 24 ÖLÜ, 53 YARALI

İranlı yetkililer, Ahvaz kentindeki askeri törene düzenlenen saldırıda 24 kişinin öldüğünü, 53 kişinin yaralandığını açıkladı.

10 dakika boyunca süren saldırıyı 4 kişinin gerçekleştirdiği, 3'ünün öldürüldüğü, diğer 1 kişinin ise yakalandığı belirtildi.

Şu ana kadar saldırıya ilişkin İranlı yetkililerden resmi açıklama yapılmadı.

EN AZ 8 ÖLÜ, 20 YARALI

Yarı resmi haber ajansı Tasnim saldırıda en az 8 askerin öldüğünü, İran resmi haber ajansı IRNA ise saldırıda 20 kişinin yaralandığını duyurdu.

10 dakika boyunca süren saldırıyı 4 kişinin gerçekleştirdiği, 2'sinin öldürüldüğü, diğer 2 kişinin ise arandığını belirtildi.

ÜLKENİN HER TARAFINDA ASKERİ TÖRENLER DÜZENLENİYOR

İran, 1980-88 yılları arasında Irak'la yapılan savaşın başlangıç haftasını "Kutsal Savunma Haftası" olarak kutluyor ve bu etkinlikler kapsamında birçok şehirde askeri törenler düzenleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.