Hava Durumu

TBMM Başkanı Şentop: Soylu'nun kastettiği isim milletvekili değil

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açıklamalarda bulundu. Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesine ilişkin, "Kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. Mektupta paylaşılan bir isim yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
TBMM Başkanı Şentop: Soylu'nun kastettiği isim milletvekili değil

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kabulüyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"TÜM HUSUSLAR VE İDDİALARLA İLGİLİ OLARAK ADLİ MAKAMLARA BAŞVURULMUŞTUR"

Yazdığı mektup üzerine Bakan Soylu'nun yazılı cevabını kendisine ilettiğini belirten Şentop, "Mektubumda milletvekillerimizin kendilerini töhmet altında hissettiğini bu konuyla ilgili bilgi, belgelerin hukuki süreçlerin yürütülebilmesi maksadıyla adli mercilere veya başkanlığımıza verilmesini talep etmiştim.

Dün Sayın Bakanımız geldi, beni ziyaret etti. Kendi cevabını da yazılı olarak  getirdi. Öncelikle şunu ifade edelim. Eylem ile ilgili olarak kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerinden biri olmadığını söyledi. Tüm hususların ve belgelerin iddialarla ilgili olarak adli makamlara başvurulduğunu söyledi. Konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar, soruşturmalar kapsamında olacaktır" dedi.

"İSİM VERMEDİ"

Bakan Soylu'nun kendisine söz konusu siyasetçinin ismi ile ilgili bilgi vermediğini söyleyen Şentop adli makamlara bir isim bildirip bildirmediğini ise bilmediğini söyledi.

Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TBMM'nin kurum olarak görev yapan bütün arkadaşlarımızın hukukunu korumayı bir vaziye adlediyorum. Türkiye'de siyaset yapan herkesle ilgili benim bir şey yapabilmem mümkün değil takdir edersiniz. Artık adli makamlara intikal ettirildiğine göre burada yapılacak işlemler neyse onu bekleyeceğiz, göreceğiz. Sayın Bakan ikinci televizyon programında bunun bir milletvekili olmadığını bir isyasetçi olduğunu şfade ettim dedi. Mektupta zaten bunu açık bir şekilde ifade etmiş oldu." 

"SALDIRIYI KINIYORUM"

Şentop, İzmir'de HDP il binasına yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu tür siyaset üzerinden Türkiye'de huzursuzluk oluşturabilecek provokasyonlara karşı hepimizin dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmek isterim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.