Hava Durumu

Tarihe ışık tutacak

3 yıl önce 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü'ndeki alanda ilk çalışma nisan ayında başlayacak . Sit alanı ilan edilen bölgenin antik çağda 'kutsal alan' olarak kullanıldığı düşünülüyor

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Tarihe ışık tutacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü'nde antik döneme ait bir tarihi alanın tespit edilmesi ve 3 yıl önce 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenmesinin ardından yaşanan süreçte kazı çalışmalarının nisan ayında başlayacağı açıklandı. Aigai Antik Kenti'nin Kazı Heyeti Başkanı olan Doç. Dr. Yusuf Sezgin, antik çağda 'Kutsal alan' olarak kullanılmış olabileceğini düşündükleri alanın yapılacak çalışmaların ardından tarihe ışık tutacağını söyledi. 

Manisa CBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü içerisinde antik döneme ait olduğu tespit edilerek, 3 yıl önce 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen tarihi alanda ilk çalışmanın nisan ayında başlayacağı ve çalışmaların yaklaşık 3 yıl süreceği öğrenildi. Kazı çalışmalarının, Manisa Müzesi Müdürlüğü ile Manisa CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü işbirliğinde yapılacağı öğrenildi.

  2 bin 5 yıl öncesine dayanan tarihi bulgulara rastladıklarını alanın antik çağda 'Kutsal alan' olarak kullanılmış olabileceğini düşündükleri belirten Aigai Antik Kenti'nin Kazı Heyeti Başkanı ve Manisa CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin bu yıl yapılacak çalışmalarının ardından, alanda 2019 yılında arkeolojik kazı çalışmaları yapmayı planladıklarını söyledi. Alanda yürütülecek olan çalışmalarda yer alan öğrencilerin arazi tecrübesi sağlanacağını bildiren Sezgin, şöyle konuştu: "Nisan ayında başlatılması planlanan çalışmalarda öncelikle alanın temizlenmesi ve kültür varlıklarının tespiti gerçekleştirilecektir. Kalıntılar fotoğraflanıp mimari çizimleri yapılarak kayıt altına alınacaktır. Alanda yapılacak çalışmalar tarihe ışık tutacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.