Hava Durumu

Tahkim Kurulu açıkladı! Fenerbahçe ve Beşiktaş...

Tahkim Kurulu'nun TFF resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 'Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı oybirliğiyle reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2020 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Tahkim Kurulu açıkladı! Fenerbahçe ve Beşiktaş...

Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Beşiktaş, 'Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" itiraz etmişti. İki kulübün transfer yapabilmesi için son derece kritik önemdeki karar için TFF'den beklenen yanıt geldi. 

Transfer yapamayacaklar

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada iki dev kulübün yaptığı itirazlar reddedildi. Böylece iki takım da transfer konusunda zor duruma düştü. Takımlar oyuncu satışı yapmaz ve sponsor bulamazlarsa transfer yapamayacak. 

İşte açıklama;

1. E.2020/2 K.2020/10

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

2. E.2020/3 K.2020/11

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

Karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu' denildi.

KULÜPLER BU KARARDAN NASIL ETKİLENECEK?

F.Bahçe'ye 85 milyon TL + oyuncu satışı lazım

Sarı-lacivertlilerin transfer yapabilmeleri için 85 milyon liralık açığı futbolcu satarak kapatmaları, ardından da alacağı oyuncu maliyeti kadar artı bir para sağlaması gerekiyor.

BEŞİKTAŞ'TA SATIŞ ŞART

Beşiktaş'ta 1 milyon 850 bin liralık fazla görünürken, transfer için satış yapmak zorunda

GALATASARAY RAHAT

En rahat durumdaki Galatasaray'ın ise 75 milyon liralık bir harcama limiti bulunuyor. Sarı-kırmızılıların Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma nedeniyle iki yıl ödeme yapmayacağı için, bu durum kulüp harcama limitine yansıdı. Aslan'ın kredi taksitleri iki sezon sonra başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.