Hava Durumu

'Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz'

ABD Başkanı Trump, "Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz. Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2018 00:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz'

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili art arda açıklamalarda bulundu.

Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili kararlara Kongre'nin de dahil olacağını söyleyen Trump, "Suudi Arabistan'a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz " dedi.

Kaşıkıçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken ölduğunu belirten ABD Başkanı, "Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz" dedi.

Trump, "Amerika-suudi Arabistan ilişkilerinin önemini dikkate almalıyız, Amerika'nın büyük bir müttefiki" dedi.

"POMPEO'YA VİDEO GÖSTERİLMEDİ VE VERİLMEDİ" 

Kaşıkçı olayiyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'tan da bir açıklama geldi. Trump, sosyal medya hesabında "Pompeo'ya Suudi Konsolosluğu'ndaki olayla ilgili video gösterilmedi ve verilmedi" dedi.

Trump, Twitter hesabından iddiayı "yalan haber" olarak nitelendirdi. Pompeo'ya Ankara ziyareti sırasında bir ses kaydı dinletildiği öne sürülmüştü. Trump ve Türk yetkililer de iddiayı reddediyor.

Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili her gün yeni iddialar ortaya atılıyor. 

Reuters haber ajansına göre Veliaht Prens Muhammed bin Selman, olayı babası Kral Selman'dan gizlemeye çalıştı. Ancak tepkilerin büyümesi üzerine Kral devreye girdi ve en yakın danışmanı Mekke Valisi Prens Halid el Faysal'ı krizi yumuştaması için İstanbul'a gönderdi. 

Reuters, Kralın Kaşıkçı olayına müdahalesinin, Kraliyet Ailesi'nde Veliaht Prensle ilgili artan hoşnutsuzluğun bir göstergesi olduğuna dikkat çekiyor. Trump, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa onun (Kaşıkçı'nın) öldüğünü kabul ediyorum. Bu, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor." ifadesini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.