Hava Durumu

Spor kenti Bursa'da heyecan sürüyor

Geçtiğimiz sezon okul sporlarında lisanslı sporcu sayısıyla Türkiye'de ikinci kent olan Bursa'da, 2017-2018 sezonunda 38 branşta başlayan 1. Küme karşılaşmaları heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 06:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 06:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Spor kenti Bursa'da heyecan sürüyor

Bilal KAYAALTI

Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen 2017-2087 eğitim-öğretim yılı Okul Sporları müsabakalarında heyecan başladı. Geçen yıl Okul Sporlarına katılım sayısında İstanbul'dan sonra ikinci kent olan Bursa, Okul Sporlarına katılan okul sayıları, Türkiye Şampiyonalarında alınan başarılar ve müsabaka sayılarındaki artışların yanısıra geçen yıl 85.777 çoklu branş sporcu sayısına ulaşarak Ankara ve İzmir'i geride bırakan Bursa'da, Okul Sporları heyecanı 1. Küme Futbol, Futsal, Voleybol, Hentbol ve Basketbol müsabakalarıyla devam ediyor.

LİSANLI ÖĞRENCİDE REKOR

Sporun altyapısını oluşturan okul sporlarında da başarılı sonuçlar alan Bursa, 1. Küme müsabakalarının yanı sıra örnek bir yapılanmayla oluşturulan 2. Küme müsabakalarında her yıl artan katılım sayılarıyla dikkat çekiyor. 2010-2011 sezonunda 385 okuldan 20.658 faal lisanslı sporcunun müsabakalara katıldığı Bursa, 2016-2017 sezonunda dört kattan fazla büyüyerek 85,777 lisanslı sporcu sayısıyla rekor katılıma ulaştı. Ankara, Antalya, İzmir gibi illeri geride bırakan Bursa, Okul Sporlarında İstanbul'dan sonra Türkiye de ikinci kent olarak zirvedeki yerini korudu.

ÖNCÜ ŞEHİR

İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, tüm hızıyla süren müsabakaları izlemek üzere Çekirge Kapalı Spor Salonu ve Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonunu ziyaret etti. Okul Sporları Şube Müdürü Mehmet Demirci'nin de eşlik ettiği ziyaretlerde İl Müdürü Şahin, Çekirge Spor Salonunda oynanan Voleybol Genç Kızlar müsabakaları ile Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonunda oynanan Genç Kızlar Futsal müsabakalarını izledi. Müsabaka öncesi sohbet ettiği hakem ve sporculara başarılar dileyen İl Müdürü Şahin,  Atıcılar Olimpik Atletizm pistinde antrenman yapan atletlerin çalışmalarını da izleyip sporcu ve antrenörlerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Şahin, Bursa'nın farklı spor branşların da öncü bir şehir olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.