Hava Durumu

Sosyal medya paylaşımlarımızla depresyon teşhisi

Yediğimizi, içtiğimizi, giydiğimizi, gezdeğimiz yerleri, neredeyese hayatımızın her saniyesini sosyal medyadan paylaşır olduk. Durum böyle oluncu tıp konuya el attı. Artık sosyalmedya paylaşımlarımız, teşhise yerdımcı bir konu haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sosyal medya paylaşımlarımızla depresyon teşhisi

Biz paylaşırken, araştırmacılar yeni saonuçlara ulaştı. Çünkü paylaşımlarımız aslında bizi anlatan gizli birer ajan gibi. Dr. Chris Danforth, bazı paylaştığımız bilgilerin bizim düşündüğümüzden daha fazlasına dönüşebileceğini söylüyor: "Gerek internette , gerekse cep telefonlarının hayatımızın her aşamasına girmiş olması, davranışlarımızı farkında olmadığımız kadar fazla açığa vurmamıza yol açıyor."

Matematikçi  Peter Dodds insanların Instagram fotoğraflarını analiz edebilmek için bazı araçlar geliştirmiş.

Danforth bu yöntemleri şöyle sıralıyor: "Depresyon teşhisi konulan insanların fotoğraflarının daha karanlık, daha mavi ve daha gri olduğunu bulduk. Eğer filtre kullanmayı seçiyorlarsa siyah ve beyazı tercih ediyorlar. Bunu diğerlerinden daha sık kullanmayı tercih ediyorlar."

Orijinal fotoğraflardaki canlı renklerin gri ve mavi filtreden geçirilmesi depresif izlenim veriyor.

Danforth'a göre bu, doktorunuzu sizin duygusal anlamda sorunlar yaşadığınız konusunda uyaran bir uygulama oluşturulmasına kadar gidebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.