Hava Durumu

Sosyal medya bağımlılığı uyuşturucudan beter!

Sosyal medya müptelalığı insanları ablukası altına alırken, Bursa'da yapılan bir araştırmaya göre toplu taşıma araçlarını kullananların yüzde 70'i cep telefonu ile vakit geçiriyor. Yüzde 10 ise kitap ve gazete okumayı tercih ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sosyal medya bağımlılığı uyuşturucudan beter!

Bilal KAYAAALTI

Cep telefonu, bilgisayar ve farklı elektronik cihazlarla başlayan sosyal medya bağımlılığı nedeniyle terapistlere başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Uzmanlar, sosyal medya bağımlılarının tedavisinin uyuşturucudan daha zor olduğu görüşünde.

TEDAVİSİ ÇOK ZOR

Son dönemlerde uzmanlardan yardım almaya başlayan sosyal medya bağımlılarının sayısı hızla artıyor. Uyuşturucu kullananların tedaviye daha çabuk cevap verirken, sosyal medya bağımlılarının tedavisinde sıkıntılar yaşanıyor, hasta tedaviye cevap vermekte zorlanıyor. Sosyal medyanın tuzağından kurtulmak için Bursa'da özel hastanelere başvuranların sayısı yüzde 20'lere ulaştığı belirtiliyor. Uzmanlar, sosyal medyanın neden olduğu psikolojik etkilerin tedavisinin diğer bağımlılık tedavilerinden daha zor olabileceğini belirtiyor. Sosyal medya müptelalığının alkol ve uyuşturucu bağımlılığının tedavisinden daha zor olduğunu kaydediliyor. Öte yandan, sosyal medyanın pençesinden kurtulmak için hekimlere başvuranların çoğunun, kendi bağımlılıklarını çözmeye çalışıp başarılı olamadığı belirtiliyor.Yapılan bir araştırmaya göre, Bursa'da toplu taşıma araçlarını kullananların yüzde 70'i cep telefonu ile vakit geçirirken, yüzde 10 kitap ve gazete okuyor. Yüzde 20 ise seyahat halinde etrafı seyrediyor. Uzmanların en dikkat çekici tavsiyesi, bireylerin cep telefonlarını konuşmanın haricinde ellerinde bulundurmaları öneriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.