Hava Durumu

Son uyarı! En ufak adımda..

ABD, İran'a uranyum üretim limitini aşmaması uyarısında bulunarak, "En ufak adıma maksimum yaptırımlar ile cevap verecektir' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Son uyarı! En ufak adımda..

Sözcü Ortagus, bakanlıkta düzenlenen günlük basın brifinginde  gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tahran'ın nükleer anlaşmadaki uranyum üretim limitini aşacağını açıklamasına ilişkin soruya Ortagus, söz konusu açıklamanın "şantaj" olduğunu ve bundan şaşkınlık duymadığını söyledi.

Ortagus, "Başkan (Donald Trump) tam da bu yüzden İran ile yapılan nükleer anlaşmanın yerine yeni ve daha iyi bir anlaşma yapılması gerektiğini söylüyor ancak İran'ın nükleer silahedinme şantajını tolere etmeyeceğiz. Nokta. ABD yönetimi, (İran'ın) nükleer silah edinmesi konusundaki atacağı en ufak adıma  maksimum yaptırımlar ile cevap verecektir."

TAHRAN ÜLTİMATOM VERMİŞTİ

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, 10 gün sonra  ülkesindeki zenginleştirilmiş uranyum stokunun 300 kilogramı geçeceğini  belirterek, nükleer anlaşmadaki limitin aşılacağını açıklamıştı.

2015'te imzalanan nükleer anlaşmaya göre Tahran yönetimi, elinde 300 kilogram işlenmiş uranyum biriktiğinde bunu yurt dışına çıkarmakla yükümlü.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise 8 Mayıs'ta yaptığı açıklamada,  ABD'nin yaptırımlarına karşılık 60 gün içinde İran'ın nükleer anlaşmadaki  çıkarları korunmazsa zenginleştirilmiş uranyum seviyesini artıracaklarını  duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.