Hava Durumu

Skandal karara Türkiye'den tepki!

Trump'ın Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu kabul eden kararnameyi imzalamasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Skandal karara Türkiye'den tepki!

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın başkanlık kararını imzalaması üzerine Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, paylaşımında "ABD, bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı ancak bu karar, İsrail'in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek bölgede gerilimi daha da artıracak." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu daha sonra şu açıklamaları yaptı:

"Bir belgeye imza attı. Bunu da büyük bir marifet gibi şova dönüştürdü. Yanıbaşında da Netanyahu. Biz bu imzaya, bu bu karara karşıyız. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Suriye rejimi ile ilişkilerimizin bu boyutta olması böyle bir kararı kabul etmemizi gerektirmez. TürkiyeCumhuriyeti her zaman ilkeli tutum sergilemiştir. Buralar Suriye'nin ve Suriye halkının topraklarıdır. Bu imza İsrail işgalini meşrulaştırmaz. Trump'ın bu imzası güya şuanda seçimöncesinde zor durumda olan Netanyahu'ya bir seçim hediyesidir. Yolsuzlukla sorgulanan ve hesap veren Netanyahu'ya bu sözde hediyenin bir anlamı olmaz. Bu zalime ne yapsanız bir faydası yoktur. ABD'nin bu çabaları beyhudedir. ABD'nin bu kararını kabul etmiyoruz. "

ÇAVUŞOĞLU'NUN CANLI YAYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA!

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle;

Bu boyuttta olması böyle bir kararı kabul etmemizi gerektirmez. Türkiye Cumhuriyeti her zaman ilkeli tutum sergilemiştir. Buralar Suriye'nin ya da Suriye halkının topraklarıdır. Trump'ın bu imzası seçim öncesi zor durumda olan Netanyahu'ya adeta bir seçim hediyesidir. Bu sözde hediyenin bir faydası olmaz.

ABD'nin hukuk tanımaz kararını kabul etmiyoruz. BM kararlarını hiçe sayan adımları ardı ardına görmeye başladık. Tek taraflı atılan kararı doğru bulmuyoruz, desteklemiyoruz.

Bugün Türkiye 1,8 milyar ümmetin umududur. Bu konulardan en büyük hassasiyeti gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, onun çalışma arkadaşlarıdır, Türkiye'dir.

Sürekli İsrail'in zulmüne verdikleri destek İsrail işgaline meşruiyet kazandırma çabalarıdır. Türkiye uluslararası camia ile bir adım atacaktır. Ne gerekiyorsa onu da yapacağız inşallah. "

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail'in kendini savunma hakkı var diyenlere, biz de buradan Filistin halkının onurlu yaşama hakkının olduğunu ve yanlarında olduğumuzu söylüyoruz.

Türkiye olarak sonuna kadar bu kararın karşısında olacağımızdan kimse kuşku duymasın. Başkan Trump'ın attığı o imza gayrimeşru bir karardır.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: ABD'nin Golan Tepeleri kararı ve aynı saatlerde İsrail'in Gazze'yi bombalaması, barış karşıtı çatışmacı zihniyetin yeni bir tezahürüdür. Kim tarafından desteklenirse desteklensin, işgal ve savaş politikaları gayr-ı meşrudur ve gayr-ı insanidir.

TRUMP SKANDALA İMZA ATTI!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.