Hava Durumu

Skandal! Bebeklerin öldüğü söylenerek...

Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğumlarda  hastane görevlileri ve diğer şüpheli kişilerce doğan bebeklerin ailelerine,  bebeklerin öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialar  nedeniyle soruşturma başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Skandal! Bebeklerin öldüğü söylenerek...

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğumlarda hastane  görevlileri ve diğer şüpheli kişilerce doğan bebeklerin ailelerine, bebeklerin  öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialar nedeniyle  soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin iddiaların  ortaya çıkması üzerine soruşturma kararı alındığı belirtildi.

 İddialara konu olayların 1980-1990 yılları arasını kapsadığı ifade  edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Adana Meydan Doğumevi  Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğum olaylarında hastane görevlileri ve diğer şüpheli kişilerce doğan bebeklerin ailelerine, bebeklerin  öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialar nedeniyle  soruşturma başlatılmıştır.  Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımıza  bugüne kadar çoğunluğu 1980 yıllarında gerçekleştiği iddia edilen olaylarla ilgili 11 vatandaş aynı ve benzer iddialarla müracaatta bulunmuştur."

Açıklamada, alınan ifade ve beyanlar doğrultusunda Başsavcılık  tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne olay ve iddiaların araştırılması, bilgi ve  belgelerin temin edilmesi, beyanların alınması, suç işlendiğine yönelik  delillerin elde edilmesi halinde şüphelilerin tespit edilerek yakalanması yönünde  talimat verildiği bildirildi.

Meydan Doğumevi Hastanesinde görevli kamu görevlileriyle ilgili  araştırma ve ön inceleme yapılıp sonucunun bildirilmesi için Adana Valiliğine de  yazı yazıldığının belirtildiği açıklamada, "Hastane arşivindeki mevcut kayıtlar  ile olay tarihlerinde doğum sırasında öldüğü söylenen bebeklerin defin  işlemlerine ilişkin süreçle ilgili belgelerin hastane ve belediye kaynaklarından  araştırılıp temin edilmesi ve incelenmesi süreci devam etmektedir." ifadelerine  yer verildi.

ONLARCA ÇOCUK SATILDI İDDİASI 

Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde doğan bebeklerin başka ailelere verildiği iddiası Esra Erol'un programında gündeme geldi. 

Senelerdir gerçek ailesini arayan Reşit Ongun adlı gencin başına gelenleri anlatmasından sonra programa onlarca aile başvurdu.

AİLELER DNA TESTİ YAPTIRDI

Aynı hastanede doğum sonrası kendilerine çocuklarının öldüğünün söylendiğini belirten onlarca aile, DNA testi yaptırdı. Ancak hiç biri Ongun'un ailesi çıkmadı. 

HEPSİ ONUN İSMİNİ VERDİ

Reşit Ongun'un üvey annesi hemşire Leyla A.'nın yardımı ile çocuğu hastaneden çıkardıklarını itiraf etmişti. 

1984'ten sonra o hastanede doğum esnasında bebeklerinin öldüğünün kendilerine söylendiğini belirten ailelerin hemen hepsi aynı ismi verdi: Leyla A. 

MİLLİYET

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.